Montarea sistemelor fotovoltaice

buton fotovoltaicaCalitatea montării panourilor fotovoltaice are o influenţă hotăritoare asupra indeplinirii performanței proiectate pe toată durata de viață a echipamentului. Expertii Centrului TERMIKA vă sugerează să atrageți atenție următoarelor aspecte atunci cind doriți să monntați panouri fotovoltaice pentru casa Dvs:

Formarea şi calificarea instalatorului:

Persoanele care lucrează cu un sistem fotovoltaic trebuie sa aibă experiența și instruirea necesară lucrului sub tensiune.

Este necesară o instruire periodică pentru imbunătățirea pregătirii profesionale, familiarizarea cu noi tehnologii și cunoașterea cadrului legislativ in evoluție.

Respectați instrucţiunile de proiectare:

Instalarea și respectarea documentației de proiectare pe fiecare fază de realizare va insemna un nou proiect de succes. Este foarte important de a respecta toate cerintele indicate in fișele de montare.

Urmaţi recomandările producătorului:

După alegerea componentelor pentru sistemul fotovoltaic, este important ca acestea sa fie instalate in conformitate cu recomandările producătorului, in special modalitățile de fixare recomandate, ventilaţie, calibrare, temperatura de operare şi de aspectele privind siguranţa in exploatare. Nerespectarea condiţiilor de operare pot duce la niveluri slabe de performanţă, reducerea duratei de viață a componentelor şi chiar in unele cazuri, defectarea sistemului.

Urmaţi practici de lucru sigure:

Alegeți modulele panourilor voltaice pentru construire unui șir cu aceeași performanță tehnică indicată de producător. Un șir este vulnerabil dacă o parte a lui este vulnerabilă. In cazul instalațiilor BIPV, următoarele elemente trebuie tratate cu mare atenție:

Asigurarea stabilităţii acoperișului și a etanșeității

In particular, in procesul de proiectare a unei soluții de producere a energiei din PV cu amplasare pe acoperiș existent se va incepe cu un studiu analiză a structurii acoperișului existent, pentru a vedea dacă acesta suportă greutatea noii instalații. In acelaşi timp, este important să se evite perforaţiile in acoperiş in timpul instalării pentru a nu afecta etanşeitatea acestuia.

In procesul de dispunere a cablurilor (nici prea lejere, nici prea tensionate) trebuie acordată atenție aspectului acestora astfel incit să asigure o corectă conectare și protecție intre diferitele părți componente. Cablurile matricei solare ar trebui să fie adăpostite intr-un loc ferit de inundații, de acumularea de murdărie sau rugină. Aceste aspecte pot să nu influențeze inițial buna funcționare dar in timp vor duce la scăderea performanței intregului sistem.

Lipsa impimintării panourilor fotovoltaice poate duce la:
   - risc de electrocutare la oameni aflaţi in imediata apropiere a instalaţiei
   - risc de incendiu in caz de defecțiune
   - transmiterea de supratensiune in rețea cauzată de fulgere
   - interferenţe electromagnetice

Expertii Centrului de Comert si Deservire TERMIKA sunt instalatori calificați cu un grad inalt de experiență. Pentru mai multe detalii sunați la numărul de tel: (022) 430 484, mob: 079 61 80 80 sau vizitați-ne pe adresa Matei Basarab 2/1

PROMOTIILE NOASTRE

  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show