Căminele pe lemne și brichete reprezintă piesele de atracție ale locuințelor. Acestea se montează in locurile cele mai importante din livinguri, ocupind locurile de interes principal al intregii familii in casa Dvs. Căminele centrale - cu vedere din două, trei sau patru laturi, cămine pe colt sau cămine pe perete, constituie elementul care nu trece niciodată cu moda, fiind in jurul nostru inca de la descoperirea focului. Căminele au un design plăcut,varietatea fațadelor al acestora rustic, classic, ceramic sau modern vor reda un aspect unic al interiorului casei Dvs.

Citește mai departe: Căminele pe lemne - avantaje și montare

In scopul folosirii căminelor și sobelor trebuie respectate citeva reguli simple dar foarte importante de securitate. Specialiștii Centrului TERMIKA pun accent deosebit asupra respectarii regulilor de securitate și informeaza toți cumpărătorii despre regulilele de securitate in timpul folosirii căminelor sau a sobelor. Inainte de a aprinde focul in cămine sau sobe e necesar de urmat urmatoarele etape: se deschide ușa camerei pentru acumularea cenușei; se pun lemnele, bricheții și se aprind cu ajutorul materialelor ușor inflamabile, apoi se inchide ușa căminului sau a sobei.

Citește mai departe: Cerinte de securitate si exploatare a caminelor si sobelor recomandate de Centrul TERMIKA

Problema consumului de energie termică și a costurilor pentru aceasta este foarte actuală în Moldova și necesită modernizare. Astfel, de exemplu, termenul de exploatare a majorității clădirilor variază între 20-60 de ani, însă performanța energetică a acestora este redusă în mod semnificativ. De aici reiese că 50% din căldura primită în astfel de case ajunge afară, în timp ce normele Uniunii Europene admit doar 40% în acest sens. Dacă acest procent este mai mare, clădirea trebuie să fie reconstruită.

Citește mai departe: Pregătiți-vă de iarnă împreună cu TERMIKA: acum este posibil să reduceți cu 70% costurile la...

Sumele mari plătite pentru încălzire este o povară și probabil nu bucura pe nimeni. In acest articol vom enumara avantajele si dezavantajele sobelor din caramida si de ce sunt mai avantajoase semineele pe lemne.

Citește mai departe: Soba din caramida sau un semineu modern. Aflati cum putem schimba steriotipurile.

Ştiai că un semineu pe lemne  te ajută să economiseşti la plata pentru caldură de pină la 70% in comparaţie sistemul de incălzire pe gaz? In ultimii ani construcția căminelor evoluat seminificativ incit şi-au pierdut esenţa lor de doar element decorativ ci şi a devenit deja și un sistem de incălzire eficient. Specialiştii germani, austrieci şi polonezi investesc milioane de euro in dezvoltarea şemineelor. Datorită tehnologiilor avansate in construcţia căminului permite focarului de dimensiuni reduse.

Citește mai departe: Stiai ca semineul pe lemne economiseste 50-70% din facturile pentru incalzire!!!

Cu un șemineu asigurați casa cu căldură și confort. Cu toate acestea, pentru a savura cu adevărat această atmosferă, trebuie să țineți cont de unele detalii importante. Unul dintre acestea este decorul șemineului, acesta depinde în mare parte de stilul care predomină în casă. Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA vă oferă pe lemne, termoseminee, sobe mobile pe lemne si peleti, si accesorii pentru seminee Întrucât colaborăm cu cei mai mari producători din Europa, asortimentul nostru poate îndeplini chiar și cele mai complexe preferințe ale clienților.

Citește mai departe: O alta bijuterie din lumea semineelor finisata de catre expertii Centrului Termika!

Bună ziua, mă numesc Andrei Mălai, locuiesc într-o casă cu o suprafață de 150 m2 la cîțiva chilometri depărtare de Chișinău. O rudă care este stabilită cu traiul în Germania, ne povestea că nemții economisesc la încălzire foarte bine, deoarece ei utilizează sistemele de încălzire pe combustibil solid, și anume șemineele termo, fiindcă astefel se reduc costurile pentru încălzire cît și plăcerea relaxantă savurată de toată familia lîngă un șemineu. Inițial mi se părea ireal acest lucru, cu toate că mă gîndeam de ceva timp cum aș putea economisi la încălzire...

Citește mai departe: O istorie reală: Cum am reușit să ECONOMISESC LA ÎNCĂLZIRE cu un TERMO-ȘEMINEU

La Centrul TERMIKA găsiți cele mai avantajoase oferte. Acum puteți achiziționa 2 termo șeminee ZEUS 103 V si Panaqua MINI  cu reducere, la un preț foarte atractiv de doar 890 euro! 

Citește mai departe: Incalzire ieftina cu termo șeminee la un preț atractiv de doar 890 euro!

Alegerea modului de incălzire nu este o sarcină uşoară. In afară de acestea trebuie să ne gindim şi la utilizarea pe termen lung a sistemelor de coşuri de fum fiabile, econome, de o calitate deosebită. Coșul de fum este elementul principal al sistemului de incălzire şi cea mai importantă parte a acestuia pe bază combustibil solid, cum ar fi căminele, sobele şi cazanele pe lemne. Datoria directă a acestuia este asigurarea sursei de căldură cu aer, ca urmare a creării tracţiunii şi ventilaţiei in incăperi, necesară la procesul de ardere, importantă pentru viața umană și in scopuri tehnice.

Citește mai departe: Coşuri de fum rezistente, profesionale şi durabile doar la TERMIKA

În prag de iarnă Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA vine cu o ofertă super-avantajoasă pentru toți cei care apreciază confortul de acasă și își doresc să reducă considerabil costurile de încălzire, adică pentru toți locuitorii Republicii Moldova! Până la sfârșitul lunii octombrie pentru 4 sobe de la producători europeni este valabilă o reducere de 25%! Promoția este valabilă pentru trei sobe termice ale companiei grecești LINE STOVES și pentru o sobă pe peleți a brandului italian LA NORDICA.

Citește mai departe: Ofertă exclusivă de la TERMIKA: 3 sobe de la producători europeni cu reducere de 25% (2)