Centrul TERMIKA: şemineul poate fi un sistem eficient de încălzire

Prezența unuișemineu in living sau chiar in dormitor, poate schimba radical percepiția față de vremea rece de afară. Fie că plouă, ninge sau e timp răcoros, flăcările care joacă inșemineul amplasat la doar cițiva metri de fotoliu, crează in locuință o atmosferă caldăși relaxantă.

termika310315_1

Totuși, dacă pină acum ai renunțat la ideea de a-ți instala un șemineu in locuința ta, și nu știi cit este de eficient să incălzești domiciliul cu un cămin, de acum in colo, vei avea toate motivele pentru care să te răzgindești. De ce? Pentru că costă mai puțin să cumperi lemne sau orice altcombsutibil solidpentru un astfel de aparat de incălzire, decit să-ți incălzești casa folosind utilități care depind de combustibilii fosili.O altă veste bună este că, pentru a instala unșemineu sau termoșemineu, nu este necesar de a suporta cheltuieli pentru reparație la costuri ridicate și asta deoarece Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA efectuează construcția șemineului dinplăci izolante VERMIKULITA, 100 % naturale, ecologice și termorezistente pină la 1000 °C, care va deveni un sistem eficient și econom de incălzire. Gama deșemineepe care le deține in portofoliuCENTRULTERMIKAsunt versatile și elegante, și pot fi instalate in orice loc din casa dumneavastră.

termika310315_2

Pentru a te bucura de un șemineu intr-o locuință la sol,Centrul de Comerț și Deservire TERMIKAiți pune la dispoziție o gama largă de modele ce funcționează pe lemne si bricheți -reprezentind un sistem de incălzite econom și modern. Și asta deoarece consumul este foarte mic, și decicosturile pentru incălzire pe timpde iarnă se reduc pină la 70%, in comparație cu sistemul autonom pe gaz. Astfel, investiția in sistemul de incălzire, se poate recupera in doar 2-3 ani.

Șemineele oferă oportunitatea de a fi mai puțini dependenți de companiile de distribuție a energiei electrice sau de gaz. Instalind un șemineu in casă aveți posibilitatea a alege propria sursa de combustibil dorit- lemnul sau brichetul și astfel să planificați bugetul necesar pentru incălzirea locuinței. Acestea sunt citeva dintre principalele beneficii pe care le oferă un șemineu. În plus, șemineul este o soluție modernă, elegantă și eficientă. Un șemineu relativ mic, de 10-14 kw este capabil să incalzească suficient o intreagă casă cu peste 100 m2. Totuși, in funcție de nivelul de termoizolare al casei, specialiștiiCentrului TERMIKAvă ajută să calculați cu exactitate aportul caloric și să instalați un șemineu potrivit cerințelor tehnice necesare.

termika310315_4 termika310315_3

Pe lingă aceasta,șemineulpune intr-o lumină bună pină și cea mai sumbră și severă sufragerie, cu condiția ca modelul ales să se asorteze custilul de amenajare existent. Astfel, atit pentru odăile amenajate in stil rustic, pentru cele amenajate in stil clasic , dar și pentru cele moderne și minimaliste, Centrul TERMIKA oferă cele mai bune opțiuni.Șemineile din fontă sau oţelpot fi redecorate și instalate intr-un perete corespunzător, care le scoate in evidență caracterul decorativ și designul minimalist cu puternic impact decorativ.

Totuși, nu uitați că alegerea unui șemineu, se face in funcție de dimesiuni, spațiul de care dispui pentru instalarea lui, aspectul, ușurința utilizării, gradul de caldură pe care-l poate da, eficiență, limitările impuse de producător și nu in ultimul rind, de bugetul de care dispui, disponibilitatea coşului de fum.

Pentru a afla mai multe informații despre eficiența șemineelor, precum și pentru a vedea o gamă largă de astfel de sisteme de incălzire, vizitați Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA, pe adresa: Chişinău, str. Matei Basarab 2/1, sau ne puteți contacta la numerele de telefon: (+373) 79 61 80 80; (+373) 22 430 484.