Soluţia antiincendiară simplă şi economică – plăcile Grenaisol de la TERMIKA

Soluţia antiincendiară simplă şi economică plăcile GRENAISOL de la TERMIKA
Statisticile Republicii MOLDOVA la capitolul incendii sunt alarmante peste 140 de incendii doar in primul semestru al anului, potrivit Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Cele mai dese izbucniri sunt cauzate de coş de fum necurăţat şi neizolat corespunzător, de la focul deschis la sobe si cuptoare in spaţii inchise, precum şi nesupravegherea mijloacelor de incălzire pe timpul funcţionării acestora.

Riscul incendiilor in perioada rece al anului au atras atenţia proiectanţilor şi a pompierilor asupra materialelor de construcţii. Este foarte important ca materialele izolante, folosite in construcția șemineelor, coșurilor de fum, in construcțiile civile a căilor de evacuare, izolarea rețelelor de ventilare și electricitate, stilpilor portanți să fie incombustibile, să nu producă fum la incalzire excesivă, să nu emane gaze explozive sau toxice in timpul incendiilor. Ce sunt materialele de construcţii incombustibile? Necombustibile sunt considerate acele materiale care sub influența focului și a temperaturilor inalte, nu se aprind, nu ard mocnind, nu se carbonizează.

Avind temperatura inaltă de topire şi fiind produse dintr-un mineral natural, plăcile izolante GRENAISOL si GRENAMAT, au punctul de topire 1300°C şi capacitatea de a impiedica distribuirea focului (acţionind ca o barieră). Plăcile izolante GRENAMAT și GRENAISOL sunt realizate din material ecologic VERMIKULITA. Acestea sunt inofensive pentru sănătate deoarece nu conţin compuşi chimici, sunt durabile, posedă rezistenţă la trecerea curentului electric, nu eliberează vapori sau mirosuri chiar şi la cele mai ridicate temperaturi!

In construcțiile civile pentru protecția incăperilor contra incendiilor, pentru izolarea rețelelor, ventilației și căilor de evacuare sunt folosite plăcile izolante de tip GRENAMAT de tipul GENABOARD, GRENAMAT AL, B si C care au o rezistență la foc de pină la 180 min. și la temperaturi ridicate de pină la 1200°C. Aceste plăci sunt produse cu laminare PAL sau folie destinată vopsirii pentru a reda construcției civile un design atractiv, pot fi montate cu usurință pe pereții existenți. In constructia șemineelor și izolarea coșului de fum sunt folosite plăcile izolante GRENAISOL cu o rezistență la temperaturi de pină la 950°C, care corespund celor mai severe standarde Europene. Cu un astfel de material, un șemineu este construit rapid in doar 2-3 zile.

Principalele avantaje ale plăcilor izolante GRENAMAT si GRENAISOL:
   - asigură o izolare termică excelentă, servind drept izolant şi material de construcţie in acelaşi timp;
   - o soluţie rapidă, eficientă in cazul montării unui șemineu, coș de fum sau izolării căilor de evacuare, rețelelelor de ventilare și electrice;
   - uşor de montat şi prelucrat, folosind instrumentele standard;
   - material ecologic şi natural, inofensiv pentru sănătatea umană;
   - material recomandat de experţii in domeniul construcţiei de şemineuri;
   - sunt incombustibili, cu rezistență termică de 1.200 °C;
   - nu sunt supuse mucegaiului şi fungilor.

CENTRUL TERMIKA, reprezentantul exclusiv al plăcilor incombustibile GRENAISOL și GRENAMAT pe teritoriul RM vă indeamnă să folosiţi doar materiale sigure, destinate special pentru construcţie şi izolare termică!

Pentru mai multe detalii vizitati site-ul www.termika.md.

Prin folosirea produselor Grenamat și Grenaisol ne putem asigura siguranţa bunurilor, sănătatea și viața!

Exemplu de oficiu, pereții căruia au fost placați cu material izolant antiincendiar.