Semne că șemineul Dvs. este montat incorect

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l rețineți în procesul de montare a șemineului este următorul: de calitatea montării depinde protecția împotriva incendiilor, precum sănătatea și bunăstarea familiei Dvs.

Shema ustrojstva kamina

Grija pentru siguranța clienților este principala sarcină a personalului din cadrul Centrului de Comerț și Deservire TERMIKA. Experții noștri în domeniul sistemelor de încălzire pe combustibil solid vă prezintă lista celor mai frecvente greșeli, din cauza cărora este necesară demontarea șemineului.

1. Greșeli ce țin de construcția șemineului

Alegerea incorectă a sistemului de evacuare a fumului, dacă vorbim despre proprietățile de izolare termică și regimul de temperatură, sau exploatarea șemineului fără tiraj în coșul de fum duc la defectarea acestuia.

2. Tehnologie incorectă de construcție a șemineului

Greșelile în consecutivitatea și tehnologia de construcție a șemineului pot fi, de asemenea, o cauză a defecțiunilor. Unele dintre cele mai frecvente sunt montarea șemineului fără proiect și scheme clare sau nerespectarea distanțelor și recomandărilor indicate în manualul utilizatorului.

3. Folosirea materialelor necalitative în procesul montării

Alegerea materialelor ieftine la montarea șemineului duce întotdeauna la modificări în construcția acestuia, ceea ce crește riscul pentru familia și casa Dvs. Folosirea vatei minerale poate cauza reacții alergice și un miros neplăcut în casă.

Shema ustrojstva kamina

4. Ventilare inadecvată în camera în care se află șemineul

Șemineul reprezintă un mecanism puternic în sistemul de ventilare. Un cămin care funcționează influențează schimbul de aer în casă, de aceea nu sunt rare cazurile în care se admit erori în sistemul de ventilare. De exemplu, nu este prevăzută ventilarea în suprapresiune sau lipsește regulatorul de tiraj în sistemul de evacuare a fumului. Toate acestea duc la consecințe nedorite, și anume la faptul că veți primi mai puțină căldură în procesul de exploatare a șemineului.

5. Asigurarea incorectă a măsurilor de protecție împotriva incendiilor

Înainte de montarea șemineului trebuie să decideți ce este mai important: economisirea resurselor financiare sau calitatea? Deoarece în joc sunt puse bunurile materiale, și sănătatea familiei. Alegerea vă aparține: un șemineu improvizat cu o țeavă pe acoperiș sau un șemineu bine gândit și eficient, care să fie montat ținând cont de toate normele de protecție împotriva incendiilor.

6. Greșeli în procesul de exploatare

Trebuie să rețineți că exploatarea unui șemineu cu o construcție nefuncțională și în lipsa tirajului este interzisă. Printre cele mai frecvente greșeli se numără folosirea unui combustibil inadecvat, supraîncălzirea șemineului, depășirea perioadei de exploatare a acestuia, precum și lipsa profilaxiei sezoniere.

Colaborând însă cu o companie specializată, veți evita greșelile și pierderile financiare suplimentare. Rețineți că încredințând experților montarea șemineului Dvs., aveți grijă de securitatea împotriva incendiilor, de sănătatea familiei și vă protejați bunurile materiale.

La montarea unui șemineu experții în domeniul sistemelor de încălzire pe combustibil solid din cadrul centrului TERMIKA folosesc plăcile izolante din vermiculită GRENAISOL – un produs 100% natural, care rezistă la temperaturi de până la 950°C, creând un efect de recuperare a căldurii.

Mai mult decât atât, angajații Centrului de Comerț și Deservire TERMIKA asigură zilnic profilaxia șemineurilor, sobelor și cazanelor deja montate, pentru a păstra siguranța în casa Dvs.

Mai multe informații despre serviciile și produsele noastre aflați de la experții noștri în domeniul sistemelor de încălzire eficiente energetic, la numerele de telefon (022) 430 484, 079 61 80 80, sau ne puteți face o vizită pe str. Matei Basarab 2/1.