Construcțiile inovatoare: industria BIPV

Construcțiile inovatoare: industria BIPV Sunteți interesat de protecția mediului ambiant și soluțiile inovatoare care ar asigura o astfel de protecție? Atunci trebuie să vizitați neapărat Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA! La noi astfel de soluții sunt nu doar multe, ci mai mult decât suficiente! Astăzi vă vom spune despre modulele fotovoltaice BIPV.

Pentru început să răspundem la întrebarea: ce înseamnă BIPV?

BIPV (Building Integrated Photovoltaics) – este o ramură modernă a construcțiilor, care presupune că elementele clădirii, modulele fotovoltaice și materialele sunt integrate chiar în clădire. Astfel acestea devin o parte integrantă a clădirii, producând în același timp energie electrică, păstrând căldura și oferind protecție împotriva ploilor și vântului. În mod corespunzător, dacă înlăturați aceste module, clădirea va fi lipsită de toate aceste posibilități.

Principala deosebire a BIPV de sistemele fotovoltaice obișnuite constă în faptul că acestea îndeplinesc aceleași funcții, doar că sunt parte integrantă a clădirii, la același nivel cu materialele de construcții.

Printre principalele avantaje ale BIPV se numără:

  • stabilitatea în furnizarea energiei electrice;

  • economia de spațiu;

  • consumul economic al materialelor de construcții;

  • materiale ecologice.

IMI Industry cellophane color paper rollS-ar părea că o ramură atât de serioasă, precum este prelucrarea energiei solare, în cazul cu BIPV nu este lipsită de note de creativitate. Această ramură nouă stimulează interesul dezvoltatorilor și arhitecților, creând în același timp o nouă eră a designului industrial. Mai mult decât atât, rezultatul întregii munci este generarea curentului electric, fapt care favorizează, la rândul său, siguranța ecologică a planetei.

Modulele fotovoltaice sunt propuse sub formă de suprafețe plane sau flexibile, cu o structură celulară sau multistrat, și pot fi integrate absolut în orice parte a clădirii. Datorită caracteristicilor pe care le au, acestea pot deveni un adevărat element de decor pentru clădire, fără a-și pierde, în același timp, din parametrii tehnici.
Modulele BIPV trebuie să fie create ținând cont de cerințele tehnologice și să aibă, în același timp, funcții de construcții protectoare, pentru a putea fi montate cu ușurință în partea necesară a clădirii, dar și să fie inofensive și de încredere.

Aveți același entuziasm pentru inovații și vreți să faceți mediul ambiant mai curat și mai confortabil? Veniți la Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA, pe str. Matei Basarab 2/1, sau contactați-ne la numerele de telefon (022) 430 484; 079 61 80 80.

Avem multe oferte unice și inovatoare!