Calitatea aerului dintr-o incapere poate afecta grav sanatatea celor care o locuiesc, mai ales a copiilor. Poate este greu de crezut, dar sursele de poluare dintr-o casa sunt de pana la cinci ori mai puternice decat cele din exteriorul casei. Cuptorul, centrala pe gaze, aerul conditionat, hota - toate produc monoxid de carbon si dioxid de azot. Pe langa poluantii mentionati mai sus, alergenii aflati in parul animalelor de companie,radonul din mobila, acarienii din praful de casa sau mucegaiul viciaza si mai tare calitatea aerului din casa. Curios este ca o famile din 4 persoane produce in mediu zilnic pina la 12 litri vapori de apa, acestia provin din baie, bucatarie, uscarea rufelor sau respiratie. Daca nivelul de umiditate nu este echilibrat atunci riscurile problemelor sus enumerate se multiplica.

Cit de important este calitatea aerului respirat in casa

Cum corect ventilam incaperea? Cu totii stim ca daca deschisem ferestrele de 4-5 ori zilnic a cite 5-10 minute sau montam o simpla clapeta de ventilare pe timp de iarna vom pierde din caldura scumpa, plus riscam sa prindem o raceala puternica. Cum facem atunci?

          Expertii Centrului Ecotermika vin cu o solutie inovativa! Montarea in Moldova a instalatiei de ventilare intelegente cu recuperarea caldurei! Cu ajutorul sistemului de ventilatie cu recuperarea caldurei veti obtine:

- un mediu si o familie sanatoasa datorita ventilatie intelegente cu recuperare care va evacua mirosul neplacut, monoxidul de carbon, umeditatea excesiva, aerul greu de resprat (inchis);

- veti economisi pina la 50% din energia termica, deoarece caldura aerului evacuat va fi transmisa aerului proaspat si curat plin de oxigen de aprovizionare prin intermediul unui recuperator de caldura;

- veti economisi energie electrica in timpul conditionarii (aerul coditionat practic nu va mai fi utilizat)

- zgomoturile de automobile si motociclete nu va vor mai deranja, deoarece pentru a avea un aer prospat nu va mai fi nevoie sa deschidem giamurile)

- in sfirsit veti scapa de praful din casa, datorita filtrelor inovative din sistemul de ventilare cu recuperare;

In urma unei ventilari inteligente aerul proaspat va va binedispune intreaga zi si va va ajuta sa va odihniti ca o familie regala. Pentru o consultanta profisionala gratuita vizitati Centrul de Comert si Deservire ECOTERMIKA pe adresa: Chisinau, str. Matei Basarab 2/1, sau sunati-ne la tel: 079-30-60-80, 022-43-04-84.