Semineul - alternativa unui sistem de incalzire pe gaz (caz real)

          Clientul domiciliat in suburbia mun. Chisinau, com. Cheltuitori, si-a proiectat o locuinta cu o suprafata de 150 m2 cu 2 nivele in stil modern. Si sigur dupa cum orice locuinta are nevoie de o sistema de incalzire aici a fost proiectata sistema de incalzire pe gaz. Dar cum frica de deconectare sau cresterea continua a pretului la gaz este tot mai actuala, clientul a solicitat o sistema alternativa de incalzire celei pe gaz, care sa nu depinda de electricitate, gaz etc.
          Expertii Centrului de Comert si Deservire Termika au venit cu solutia proiectarii unui semineu pe lemne cu convectie de aer, care va asigura cu aer cald prin conducte de ventilare cele mai importante odai ale locuintei precum dormitoarele, salonul si holul de la nivelul 1.
Pentru acest proiect Expertii de la Termika au recomandat folosirea unui semineu din fonta PanTherm 75 CGR, produs de compania Technical (Ungaria), puterea caruia este de 15 kw cu o capacitatea de incalzire pina la 150m2, randamentul fiind de 76%. Focarul dat este produs din fonta de calitate superioara, dupa cele mai severe standarte europene precum CE si TUV si are o garantie de 7 ani. Important este ca modelul selectat se potriveste perfect cu proiectul propus de designerul contractat de client, si anume focarul are 2 laturi de sticla obtinindu-se astfel vizibilitatea maximala a focului din diferite unghiuri.
           Montarea semineului a fost efectuata din placi de Vermiculita (Greinaisol)- material 100% ecologic, termorezistent pina la 1000*C, destinate constructiilor de seminee. Cu ajutorul acestor placi izolante obtinem efectul de recuperare a caldurii, astfel clientul v-a beneficia de 4 kw suplimentari de caldura in momentul utilizarii semineului ca sistem alternativ de incalzire si care va reduce costurile la incalzire de pina la 70% in comparatie cu sistemul pe gaz . Utilizind accesorii ecologice in realizarea proiectelor, doar Centrul Termika are grija de sanatatea si siguranta clientilor sai.
Totodata semineul a fost conectat la cosul de fum existent din caramida, in care a fost introdus cos de fum din otel termorezistent 600*C, ulterior s-a aplicat o izolatie de 5 cm, pentru o exploatare sigura si indelungata a cosului. Casa aflindu-se pe o colina, unde curentii de aer sunt foarte mari si pentru a evita tirajul inversat s-a  recomandat instalarea unei palarii antivint. In urma finalizarii proiectului expertii Centrului Termika au indeplinit toate cerintele clientului, realizind astfel un semineu pe lemne - ca sistem alternativ de incalzire complect autonom cu respectarea tuturor normele antiincendiare.

Etapele montarii:
1. 1              2.  2
Pentru confidentialitatea clientului nu au fost mentionate datele personale ale acestuia.
Sunteti in cautarea unui semineu si doriti un produs calitativ si sigur, vizitati Centrul Termika situat mun.Chisinau, str. Matei Basarab 2/1, sau ne puteti contacta pentru o cosultatie gratuita la tel. 079 61 80 80; 022 430 484