Curatarea cazanelor pe carbune si lemne

Aveți instalat un cazan pe cărbune, lemne sau peleți? E bine să știți că acesta are nevoie de ingrijire periodică efectuată de Dvs dar și de o vizită tehnică a unui specialist in domeniu de 1-2 ori pe an inainte și după sezonul rece de incălzire.

Deci, curătarea cazanului trebuie efectuată in mod regulat, de fiecare dată cind se acumulează cenușa in acesta.

Se recomandă curățarea la cel puțin 3-4 zile. Produsul de ardere acumulat va fi scos cu ajutorul unui făraș și măturat.

Acumularea cenușei in interiorul cazanului va reduce din spatiul camerei de ardere, gudroanele și condensul de pe pereții cazanului vor micșora schimbul de caldură iar o dată cu aceasta și randamentul cazanului pentru incălzirea spațiului necesar. De asemenea o cantitate mare de cenușă va infunda calea de evacuare a gazelor și pot produce daune pieselor din ceramică sau a cazanului.

Cenușa acumulată in urma arderii lemnelor, cărbunelor, peleților pot afecta buna funcționare a cazanului, de aceea este foarte important ca acesta să aiba o ingrijire conform termenilor de exploatare.

Modul de curățare a cazanelor se efectuează in felul urmator:

Se decuplează ventilatorul. Dacă ventilatorul este de tip exhaustor, acesta poate să rămină in funcțiune; apoi se deschide ușa de umplere și se va mătura cenușa din orificiul de trecere in camera inferioară de unde se va evacua ulterior. Plăcile ceramice nu se vor scoate din cazan.

Intervalul de curățire depinde de calitatea lemnului utilizat și al cantității de cărbune folosite, intensitatea arderii, tirajul coșului și alte conditii. Se recomandă curățarea o dată, două ori pe săptămină.

Curățarea regulată și corectă  a cazanului pe lemne și cărbune este deosebit de importantă pentru a obține o  putere nominală in mod constant, respectiv o durată de viață mărită a sistemului de incalzire.

Pentru mai multe detalii consultați expertii noștri la numărul de tel: (022) 430 484 sau puteți să ne vizitați la Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA situat in mun. Chișinău, str. Matei Basarab 2/1.

Vă dorim mult success și multă căldură in casele Dvs!