Sobele din fonta de la Centrul TERMIKA – căldura de durată la costuri minime

Pe teritoriul ţării noastre, soba a fost utilizată pe parcursul mai multor secole, şi era confecţionată din materiale termorezistente, fiind unica sursă de incălzire a incăperii pe timp rece. La momentul actual, industria de producere a echipamentelor de incălzire oferă sobe independente din fonta si oţel, termosobe pentru orice gust şi buzunar, avind funcţii de incălzire eficientă si economă a incăperii, cit şi funcţii estetice datorita sticlei mari.

termika 1 termika 2 termika 3

Aceste tipuri de sobe se disting prin numeroase avantaje, printre care productivitatea calorica ridicata la costuri minime, dimensiuni reduse, design atractiv. Fonta sau samota este un material termorezistent econom şi din acest motiv sobe independentesunt accesibile pentru publicul larg. In ceia ce priveşte aspectul estetic, atuncisobele independente din fontă sau otelse deosebesc printr-un design ultramodern şi elegant. In Europa, acest detaliu rafinat de interior este o garanţie a eleganţei, ecologiei şi a plăcerii de utilizare. Mai mult, aceste sobe cu uşurinţă se incadrează in orice tip de interior, redind o atmosferă de confort, de asemenea este remarcabilă prin simplitatea şi comoditatea in utilizare cit si prin producerea incalzirii la costuri minime,reducind facturile petru incalzire pina la 70%.

termika 4  termika 5 

Deosebirea dintre sobele tradiţionale si cele independente constă in aceia că sobele independente din fonta sau oţel avind dimensiuni reduse, produc o cantitate de căldură de 5 ori mai mare si pot incălzi cu uşurinţă locuinţe de pină la 150 m2, iar cu ajutorul termosobelor pot fi incălzite locuinţe pină la 200 m2. De asemenea, consumul de lemne la o sobă tradiţională este de citeva ori mai mare decit la o sobă din fonta sau oţel. Totodata, tehnologiile performante au permis producereatermosobelor, care pot fi conectate cu uşurinţă la sistemele de incălzire deja existent, adică se conecteaza la aceleaşi termosifoane, oferind o economie considerabila la incalzirein comparaţie cu sistemele pe gas.

Sobele din fontăau la bază sistemul de incălzire solid, cum ar fi lemne, cărbune, bricheţi, peleţi. Sunt simple şi comode de utilizat, unele avind reglare automată a temperaturii şi control de la distanță.

In ultimul timp un succes mare il au sobele automatizate pe baza de peleţi, care pot fi alimentate o data la citeva zile, ce permite o autonomie mai mare si un confort mai ridicat.

Instalarea unei sobe din fontă este cu mult mai convenabilă decit producerea unei sobe din cărămizi, fiindcă este necesar de studii speciale şi de un zidar experimentat. Pe lingă toate, montarea sobelor din fontă necesita puțin timp şi poate fi mutată in orice moment. Cosul de fumla aceste sobe se monteaza cu usurinta atit in partea superioar cit si in spatele ei. Durata servirii sobelor de fontă este pină la 35 ani.

termika 6 termika 7 

Salonul Termikavă propune sobe din fontă de la producătorii Europeni: La NORDICA (Italia), PALAZZETTI (Italia), KFDesigne (Polonia), LINE STOVES (Grecia) la preţuri accesibile şi de o calitate inaltă. Instalaţi sobe calitative, de la un dealer exclusiv asigurat, care răspunde de calitatea produsului, fiindcă de aceşti factori depinde confortul şi siguranţa Dvs.