Soba din caramida sau un semineu modern. Aflati cum putem schimba steriotipurile.

     In acest articol expertii Centrului de Comert si Deservire Termika vor incerca sa enumere anumite probleme ce tin de sisteme de incalzire traditionale si vechi, care deja nu-si mai indeplinesc pe deplin rolul de sursa de incalzire eficienta, deoarece tehnologiile in aceta directie au avansat cu pasi rapizi inlocuindu-le pe cele vechi.
Apare o dilema. Ce sistem de incalzire instalam?
     Deobicei deprinderile care s-au format de ani de zile si sistemele de incalzire traditionale pe baza de sobe si-a lasat o amprenta placuta pentru majoritatea celor care si-au petrecut copilaria si tineretea in mediul rural la sate, unde unica sursa de incalzire in casa era o soba traditionala. In timp aseste sisteme de incalzire au evaluat foarte mult, fiind inlocuite cu seminee, termoseminee, sobe independente tehnologic avansate care functioneaza pe lemn, peleti si bricheti. Scopul de baza este de a produce cit mai multa caldura utilizind o cantitate de lemne cit mai mica.              Deasemenea semineele pe lemne pot incalzi suprafete de pina la 300 m2, datorita randamentului inalt obtinut in procesul arderii, ceia ce nu este in stare sa o faca o soba traditionala.
     Au mai existat si tentative de a modifica sobele traditionale si de ale dota cu camasa de apa pentru a fi conectata la calorifere. Tentativa este binevenita dar exista anumite probleme in procesul de exploatare adica caldura produsa de soba nu este distribuita uniform in toate incaperile ce duce la un confort scazut, deoarece in anumite incaperi este foarte cald, iar in altele nu prea. Deasemenea camasa de apa nu este calculata pentru suprafata ce trebuie sa incalzeasca si nici nu este dotata cu o serpantina de racire ce duce la un pericol sporit in procesul exploatarii. Uneori aceste momente importante duce la investitii inutile si deobicei persoana ce utilizeaza un astfel de ghibrid nu este satisfacuta pentru ca nu obtine caldura necesara pentru incalzirea intregei locuinte.
     Cu un semineu sau termosemineu toate aceste probleme au fost inlaturate, deoarece sunt proiectate sa fie exploatate ca sursa de incalzire pentru intreaga locuinta. Atentie. Puterea semineul pe lemne este ales dupa suprafata ce trebuie incalzita. Deobicei randamentul unui semineu tehnologic avansat variaza intre 75-85%.
     O alta problema des intilnita in procesul exploatarii sobelor este pericolul de intoxicare cu monoxid de carbon.
Inginerii proiectanti de seminee au inlaturat acest pericol integrind in constructia semineului sistemul de ardere secundar si tertar, care are functia de ardere al gazelor ce se acumuleaza in partea superioara al focarului. Aici intervine arderea secundara si terzara care arde aceste gaze, eliminind complect pericolul de intoxicari. In plus semineele moderne sunt complect ermetice.schema camin grena

     Doar expertii Centrului Termika utilizind in constructia semineelor al placilor izolante din vermiculita (Grenaisol), un material 100% natural si ecologic, rezistent pina la 950*C, expertii Centrului TERMIKA  pastreaza partial traditiile vechi, adica iradierea caldurii ceva similar cu cel al sobei, obinind astfel 3-5 kw de caldura supimentara de la structura semineului.

     Atasat gasiti imagini care demonstreaza cele enumarate mai sus, adica initial clientul a construit o soba - semineu, care nu ia satisfacut cerintele si ulterior acesta a ramas nemultumit, ce la determinat sa apeleze la serviciile profesionale oferite de expertii centrului Termika, procurind un semineu Technical de 15 KW, astfel incalzind prin convectie de aer cald o suprafata mult mai mare decit cel instalat anterior.

soba semineu  demontare sobei semineu  inlocuirea cu un semineu Technical    etapa de finisare al semineului

1. Soba- semineu existenta     2. Demontarea                      3. Inlocuirea cu semineu modern          4. Etapa de finisare

     Expertii Centrului Termika recomanda sa fiti prudenti in selectarea sistemului de incalzire si sa optati pentru un sistem de incalzire modern energo eficient, ca sa evitati cheltuieli inutile.

     Experții Centrului TERMIKA vă oferă consultație profesională ca din tot asortimentul bogat să alegeți corect produsul care să corespundă cerințelor Dvs, și locuinței.
Mai multe informații despre servicii și produse veți primi de la experții Centrului de Comerț și Deservire TERMIKA la telefonul (022) 430 484, 079 61 80 80 sau puteți să ne vizitați pe adresa str. Matei Basarab 2/1.