Căminele pe lemne - avantaje și montare

Căminele pe lemne și brichete reprezintă piesele de atracție ale locuințelor.
Acestea se montează in locurile cele mai importante din livinguri, ocupind locurile de interes principal al intregii familii in casa Dvs. Căminele centrale - cu vedere din două, trei sau patru laturi, cămine pe colt sau cămine pe perete, constituie elementul care nu trece niciodată cu moda, fiind in jurul nostru inca de la descoperirea focului.

Căminele au un design plăcut,varietatea fațadelor al acestora rustic (piatră, cărămida), classic(piatră masivă), ceramic sau modern vor reda un aspect unic al interiorului casei Dvs.

Oricare nu ar fi tipul căminelor inchis sau deschis, refractar sau din oțel cu șamotă, focarul este cel care incalzeste ambientul in care se găsește, funcționind fie pe lemne sau bricheți.

Pe linga toate acestea căminele pe lemne sunt un loc al reunirii familiei. In incaperea unde va fi amplasat acesta membrii familiei dar si oaspetii se vor aduna pentru a se incalzi, minca, vorbi sau citi etc. Fascinația flăcărilor care tasnesc dintre lemnele așezate  in șeminee, trosnitul lemnului care arde și zgomotul caracteristic in zilele geroase.

Cu o istorie bogată și profundă de-a lungul timpului și cu o vastă utilitate, căminele iși păstrează farmecul și rolul lor bine definit atit intr-o casă obișnuită, intr-o vilă sau cabană, pensiune sau restaurant. Justificindu-și pe deplin prețul, căminele au pătruns și in țara noastră devenind treptat obiect de studiu pentru orice arhitect care face proiectul unei locuințe familiale sau turistice.

Ce conține un cămin complet?

In componența unui cămin distingem trei elemente principale:
   - focarul ( incinta unde ard lemnele )
   - coșul de fum
   - căminul (finisajele externe)

Toate trei sunt in strictă legătură dar fiecare se calculează și au prețuri independente! In proiectarea unui cămin cea mai importantă cerință este aceea de a nu face fum in incăperea unde este montat și nu in cele din urmă obținerea unui randament termic sporit combinat cu estetica finisajelor externe.

Pot construi singur un cămin?

camine peleti 350x249Este posibil să instalezi un camin singur, dar mai bine ar fi să lași aceast lucru specialiștilor care au o experiență bogată acumulată de-a lungul constructiilor de acest tip. Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA vă oferă servicii calitative de montare a căminelor cit și vă pune la dispoziție o vaietate imensă de focare, cămine, coșuri de fum.

Și chiar dacă ați hotarit să construiți un cămin de sine stătător ar fi bine să țineți cont de structura pereților unde se amplasează căminul, deoarece in multe cazuri se impune ridicarea de pereți protectivi termici și de canale foarte bine izolate la trecerea racordului prin pereți. In funcție de tipologia focarului se vor asigura canale admisie aer din exterior, spațiile pentru convecția aerului, bariera termică, grilele de evacuare aer cald, grilele de decompresie, bariera pentru protecția blatului superior, etc.

Pot monta un cămin intr-o casă deja finalizată?

Tehnic este posibil ținindu-se cont de faptul că se vor executa lucrări de construcție ( spargerea plafonului, străpungerea acoperișului, tencuieli, etc ) care reprezintă un disconfort pentru proprietari.

Varianta cea mai recomandată in acest caz este construcția unui coș de fum exterior, in așa fel incat sa se evite spargearea succesivă a plafoanelor și ocuparea de volum inutil din camere. Dacă se dorește folosirea vechiului coș de fum, in prealabil trebuie verificată foarte atent etanseitatea acestuia și diametrul intern pentru evacuarea fumului.

Sunați acum la numarul de tel (022) 430 484 sau vizitați Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA la adresa or. Chișinau, str. Matei Basarb 2/1 și veți găsi toate raspunsurile referitor la căminele pe lemne bricheti.