Soba din cărămidă sau un șemineu modern. Aflați cum putem schimba stereotipurile

În acest articol, specialiștii de la Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA vor încerca să enumere anumite probleme ce țin de sistemele tradiționale de încălzire tip-vechi, care deja nu-și mai îndeplinesc pe deplin rolul de sursă de încălzire eficientă, deoarece tehnologiile în acesta direcție au avansat cu pași rapizi înlocuindu-le pe cele din urma.

Apare o dilemă. Care sistem de încălzire este mai bine să instalăm?

Deobicei deprinderile care s-au format de ani de zile și sistemele de încălzire tradiționale pe baza de sobe și-a lasat o amprentă plăcută pentru majoritatea celor care și-au petrecut copilăria și tinerețea în mediul rural la sate, unde unică sursă de încălzire în casă era o sobă tradiționala.

În timp aseste sisteme de încălzire au evaluat foarte mult, fiind înlocuite cu șeminee, termoșeminee, independente tehnologic avansate care functionează pe lemn, peleți și bricheți.

Scopul de bază este de a produce cât mai multă căldură utilizând o cantitate de lemne cât mai mică.

Deasemenea șemineele pe lemne moderne pot încălzi suprafețe de până la 300 m2, datorită randamentului înalt obținut în procesul arderii, ceia ce nu este în stare să o facă o sobă tradițională.

Au mai existat și tentative de a modifica sobele tradiționale și de ale dota cu camașa de apă pentru a fi conectată la calorifere. Tentativa este binevenită dar există anumite probleme în procesul de exploatare, adică căldura produsă de sobă nu este distribuită uniform în toate încăperile, ce duce la un confort scăzut, deoarece în anumite încăperi este foarte cald, iar în altele nu prea.

Deasemenea camașa de apă nu este calculată pentru suprafața ce trebuie să fie încălzită și nici nu este dotată cu o serpantină de răcire ce duce la un pericol sporit în procesul exploatării.

Uneori aceste momente importante duc la investiții inutile și deobicei persoana ce utilizează un astfel de ghibrid nu este satisfacută pentru că nu obține căldura necesară pentru încălzirea întregei locuințe.

Cu un șemineu sau termoșemineu de la așa producători renumiți ca: Technical, MorettiDesign sau Palazzetti, veți evita toate aceste probleme, deoarece sunt proiectate pentru a fi utilizate ca sursa de încălzire pentru întreaga locuință.

Atenție!

Puterea șemineului pe lemne este aleasă după suprafața ce trebuie încălzită. De obicei, randamentul unui șemineu tehnologic avansat variază între 75-85%.

O altă problemă, care este des întâlnită în procesul exploatării a sobelor tradiționale este pericolul de intoxicație cu monoxid de carbon.

Inginerii proiectanți de șeminee au înlăturat acest pericol integrând în construcția șemineului sistemul de ardere secundar și terțiar, care are funcția de ardere al gazelor ce se acumulează în partea superioară al focarului.

Arderea secundară și terțiară care arde aceste gaze, micsoreaza pericolul de intoxicări. În plus șemineele moderne care sunt testate în laboratoare, sunt complet ermetice și sigure.

Doar specialiștii Centrului TERMIKA, utilizând în construcția șemineelor al plăcilor izolante din vermiculită (Grenaisol), un material 100% natural și ecologic, rezistent la temperaturi de până la 950°С, păstrează parțial vechile tradiții, adică iradierea căldurii ceva similar cu cel al sobei, obținând astfel 3-5 kW de căldură supimentară de la structura șemineului.

În continuare, găsiți imaginile care demonstrează cele enumarate mai sus. Aici, clientul a construit inițial o sobă-șemineu care nu i-a satisfăcut cerintele și ulterior acesta a ramas nemulțumit, ceea ce l-a determinat să apeleze la serviciile profesionale oferite de experții Centrului TERMIKA.

Experții Centrului TERMIKA au oferit clientului un șemineu Technical de 15 kW, astfel încalzind prin convecție de aer cald o suprafață mult mai mare decât cel instalat anterior.

  1. Sobă-șemineu existent
  2. Demontarea
  3. Înlocuirea cu un șemineu modern
  4. Etapa de finisare

Experții Centrului TERMIKA vă recomandă sa fiți prudenți în alegerea sistemului de încălzire și să optați pentru un sistem de încălzire modern energo-eficient, ca să evitați cheltuieli inutile.

Specialiștii Centrului TERMIKA vă oferă consultație profesională ca din tot asortimentul bogat să alegeți corect produsul care să corespundă cerințelor Dvs. și a locuinței.

Mai multe informații despre servicii și produse veți primi de la experții Centrului de Comerț și Deservire TERMIKA la numerele de telefon: 079 61 80 80, 079 44 71 39 sau puteți să ne vizitați pe adresa str. Matei Basarab 2/1.

De un an de zile Centrul Termika importa si monteaza pompe de caldura aer apa in Molodva de la doi renumiti producatori, unul fiind din...
Centrul Termika, in luna August a montat 2 robineti de balansare statica cu afisaj pentru a asigura buna functionare si inalta  ...
In luna Iulie echipa din domeniul ventilarii al Centrului Termika au montat  un sistem performant de ventilare cu recuperare in apartament ....
Specialistii Centrului Termika au montat recent o soba din otel pe lemne in Chisinau . Aceasta solicitare a venit din partea unui...
Centrul Termika, vine pe piata locala cu cele mai Inovative si Eficiente Pompe de caldura geotermale din Moldova . Noi va asiguram viitorul...