De ce sa alegi o pompa de caldura aer apa astazi ?

Orice conflict intre tari, ne poate duce la situatii incerte si nesigure privind asigurarea stabila a resurselor energetice.  Republica Moldova nu este o exceptie, fiind o tara mica, ea nu extrage petrol si gaze naturale, astfel cetatenii tarii noastre se pot confrunta cu o situatie dificila privind livrarea gazelor naturale din tari straine cum este rusia.

Centrul TERMIKA vine cu o solutie noua pe acest segment si anume promovarea pompelor de caldura aer-apa in Moldova, modelele ecoAIR+ 1-9kw PRO sau ecoAIR +3-12 kw PRO sunt pompe de căldură monobloc, care ne va oferi o multime de avantaje si anume:

  • Este cea mai buna  metoda de a economisi la incalzire si apa calda,
  • Aveti posibilitatea sa reduceti costurile la incalzire si apa calda pina la 70%
  •  Mentinanta minima si recuperaea investitiei in tr-o perioada scurta de timp,
  • Puteti monitoriza si controla de la distanta productia apei calde si incalzirii,
  • Aveti o durata de viata a pompei de caldura de pina la 20 de ani,
  • Cel mai importnat moment este ca aveti o sursa independenta care va apartine 100% doar dvs.
  • Locuinta trebue sa fie bine izolata,
  • Eficienta cea mai mare o aveti atunci chind sistema de incalzire este prioritar in podea.

Ca dezavantaje la montarea pompelor de caldura aer-apa, vedem doar chiteva momente la care trebue sa atrageti atentie:

Tot odata vrem sa mentionam ca Republica Moldova in anul 2018 a promovat legea in parlament cu nr. 10 care sustine promt utilizarea energiei din surse regenerabile pentru a scadea dependenta energetica din partea altor tari. Astfel utilizind o pompa de caldura aer-apa veti fi solidari cu programul de sustinere a tehnologiilor verzi.

Departamentul de cercetare și dezvoltare, ani de zile au dezvoltat si au reușit să creeze o pompă de căldură foarte compactă și ușor de instalat, cu toate comenzile de care aveți nevoie pentru a controla temperatura din casa dumneavoastră. Spre deosebire de alte pompe, modelele ecoAIR+ poate funcționa în condiții meteorologice extreme, menținând în același timp o performanță ridicată. Pompa de caldura aer-apa de la producatorul spaniol EcoForest, ne poate asigura confortul de zi cu zi cu ajutorul caruia noi putem transporta caldura de la sursa cum este aerul, chiar si chind avem temperaturi joase de pina la -20C,  in spatii locuibile prin intermediului apei calde.

Functionarea pompei este destul de simplu, conceptul fiind similar ca la un frigider si este compus din 4 elemente de baza cum ar fi: compresor, ventil de expansiune si 2 schimbatoare de caldura. Circuitul se formeaza de un agent termic natural numit freon si in cazul nostru producatorul foloseste freonul R 290 fiind cel mai inofensiv agent termic la ziua de azi.

Piata EU se extinde foarte rapid in ultimii ani, la procurarea si montarea acestor pompe de caldura, ajungind la peste 1.5 mln. de exemplare pe an. Acelas trend il va urma si Republica Moldova pentru a se alinia cerintilor UE privind performanta energetica a cladirilor si utilizarea tehnologiilor verzi prin surse regenerabile. Centrul TERMIKA va indeamna sa procurati aceste pompe de caldura redate prin noi tehnologii care va asigura casa dvs cu culdura si apa calda orichind, fara a fi dependent de cineva.

Creazati confortul tau personal cu Centrul TERMIKA.

В последний период все больше ощущается бремя расходов на отопление помещений, будь то в доме или других жилых помещениях. Всё чаще люди...
Центр Теrmiка уже год импортирует и устанавливает в Молдове тепловые насосы воздух вода от двух известных...
В Центре ТERMIKA в августе месяце были  установлены 2 статических балансировочных вентиля  с дисплеем для обеспечения хорошей работы и...
В июле месяце  монтажники Центра Termika установила в квартире высокопроизводительную систему вентиляции с рекуперацией . Рекуператор...