Montarea șemineelor


Centrul de Comert si Deservire TERMIKA presteaza servicii complexe de montare a semineelor prin convectia aerului cald sau a termosemineelor. In ultimii ani construtia semineelor a evoluat seminifcativ incit şi-au pierdut esenţa lor de doar element decorativ ci şi a devenit deja si un sistem de incălzire eficient. Specialiştii germani, austrieci şi polonezi investesc milioane de euro in dezvoltarea şemineelor.

Datorita tehnologiilor avansate in construcţia căminului pe lemne permite focarului de dimensiuni reduse să producă o cantitate mare de caldură pentru a incalzi suprafeţe de la 50m2 pină la 300m2 cu o cantitate mică de lemne sau brichet.

Caldura este percepută imediat prin sticlă şi prin convencţia de aer cald, in acelaş timp aerul cald poate fi transmis prin canalele de ventilare in mai multe incăperi incălzind astfel toată casa şi nu numai o parte

Convencţia natural iradiată: - este o caldura sanatoasă ce nu ridică praf şi polen care uşor se distribuie in mediu. Prin acest sistem caldura se distribuie omogen prin asortarea a doua principii de incalzire:

  • Iradierea caldurii: - 40% constitue caldura acumulată in interiorul structurei căminului care ulterior se eliberează treptat in mediu.
  • Convencţia căldurii: - restul 60% din caldură se propagă simultan prin convencţie, adică constitue un flux de aer incălzit, util pentru uniformarea temperaturii in mai multe incăperi.

Pentru acumularea si pastrarea caldurii produse de camin compania noastra foloseste in constructia semineului placi izolante din VERMICULIT natural 100%, care are o conductibilitate termica scazuta, nu arde, rezista la temperature pina la 900*C, transmite caldura din interiorul structurii caminului (aproximativ 400*C) spre exterior (aproximativ 70-90*C) – producem efectul sobei si beneficiati de 3-4 kw de incalzire gratuita. Folosind acest material natural eliminam vata mineral, care emana miros si praf.

Cu un șemineu pe lemne plat pentru incălzire se micşorează semnificativ şi devine cu pină la 70% mai econom decit un sistem de incălzire pe gaz. Astfel pe banii economisiţi dumneavoastră vă răscumpăraţi investiţiile in cel mult doi sau trei ani.

Schema de functionare a șemineului prin convectia aerului cald fortat sau natural