Sfaturi utile de la expertii Centrului Termika cum corect alegem si montam semineul.

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l rețineți în procesul alegere a semineului si de montare  este următorul: de calitatea semineului cit si de montărea corecta depinde protecția împotriva incendiilor, precum sănătatea și bunăstarea familiei Dvs.

Semineu convectie aer natural

Principiul functionarii unui semineu

Grija pentru siguranța clienților este principala sarcină a personalului din cadrul Centrului de Comerț și Deservire TERMIKA. Experții in seminee de la Centrul Termika în domeniul semineelor si  al cosurilor de fum vă prezintă lista celor mai frecvente greșeli, din cauza cărora creste riscul obtinerii unei rezultat negativ in urma utilizarii șemineului precum caldura insuficienta, patrunderea fumului, tiraj insuficient, incendiu si altele.

1. Alegerea incorecta al semineului

Orice proiect incepe de la alegerea puterii focarului, care  trebuie sa  asigure locuinta cu caldura suficienta in procesul exploatarii acestuia cit si alegerea designului dorit caruia ar trebui sa corespunda semineul ales pentru atingerea confortului maximal dorit. Calcularea corecta al puterii semineului este nemijlocit legat de rezultatul final pozitiv dorit de catre client. Deseori aceasta eroare este facuta de catre vinzator sau montator datorita profesionalismului scazut. Incredintati alegerea semineului doar unui expert in seminee.

2. Proiectarea incorecta al sistemului de evacuare a fumului

Alegerea incorectă a tipului si sectiunii sistemului de evacuare a fumului, dacă vorbim despre proprietățile de izolare termică și regimul de temperatură, sau exploatarea șemineului cu un  tiraj insuficient al coșului de fum duc la o functionare rea al seminului, patrunderea fumului in locuinta.. Cosul de fum pentru un semineu trebuie sa aiba un tiraj de 12 Pa si sa fie realizat din material rezistent la temperaturi inalte clasa T600 cu aplicatia izolatiei necesare pentru a exclude incendiul in procesul exploatarii. Sa nu uitam ca fumul este evacuat cu temperaturi intre 200-500*C, deaceia izolarea corecta elimina riscul incendiilor.

3. Tehnologie incorectă de construcție a șemineului

Greșelile în consecutivitatea și tehnologia de construcție a șemineului pot fi, de asemenea, o cauză a defecțiunilor. Unele dintre cele mai frecvente greseli sunt montarea șemineului fără proiect și scheme clare sau nerespectarea distanțelor necesare  și recomandărilor indicate în manualul utilizatorului.

4. Folosirea materialelor necalitative în procesul montării

Alegerea materialelor ieftine la montarea șemineului duce întotdeauna rezultate neplacute, ceea ce crește riscul pentru familia și casa Dvs. Folosirea vatei minerale sau altor materiale termorezistente chimice poate cauza reacții alergice și un miros neplăcut în casă.

La montarea unui șemineu experții în seminee din cadrul centrului TERMIKA folosesc plăcile izolante din vermiculită GRENAISOL – un produs 100% natural, care rezistă la temperaturi de până la 950°C, creând un efect de recuperare a căldurii de 4-5KW. Caldura este cedata in incapere nu doar de focar si de aerul incalzit dar si de toata constructia semineului care se incalzeste pina la 70-90*C (efectul iradieirei caldurii), care se pastreaza in incapere pentru un termen mai indelungat.

5. Ventilare inadecvată în camera în care se află șemineul 

Șemineul reprezintă un mecanism puternic în sistemul de ventilare. Un cămin care funcționează influențează schimbul de aer în casă, de aceea nu sunt rare cazurile în care se admit erori în sistemul de ventilare adica in calcularea sectiunilor grilelor de admisie si de iesire al aerului incalzit in incapere. Calcularea incorecta al sectiunilor grilelor de admisie si de iesire al aerului cald cit si al spatiului de ventilare din interiorul semineului poate duce la supraincalzirea si deteriorarea focarului sau la insuficienta de caldura. Deobicei aceste calcule sunt efectuate de catre montatori experti in domeniu.

6. Asigurarea incorectă a măsurilor de protecție împotriva incendiilor

Înainte de montarea șemineului trebuie să decideți ce este mai important: economisirea resurselor financiare sau calitatea? Deoarece în joc sunt puse bunurile materiale, și sănătatea familiei. Alegerea vă aparține: un șemineu improvizat cu o țeavă pe acoperiș sau un șemineu bine gândit și eficient, care să fie montat ținând cont de toate normele de protecție împotriva incendiilor.

7. Greșeli în procesul de exploatare

Trebuie să rețineți că exploatarea unui șemineu cu o construcție nefuncțională și în lipsa tirajului este interzisă. Printre cele mai frecvente greșeli se numără folosirea unui combustibil inadecvat, supraîncălzirea șemineului, depășirea perioadei de exploatare a acestuia, precum și lipsa profilaxiei sezoniere.

Pasii corecti de montare a unui semineu

1 3 8 cos 4 10

1. Pozitionarea focarului           2. Constructia din vermiculita   3. Montarea cos de fum     4. Tencuirea semineului           5. Decorul si testarea

Colaborând însă cu o companie specializată, veți evita greșelile și pierderile financiare suplimentare. Rețineți că încredințând experților montarea șemineului Dvs., aveți grijă de securitatea împotriva incendiilor, de sănătatea familiei și vă protejați bunurile materiale.

Mai mult decât atât, angajații Centrului de Comerț și Deservire TERMIKA asigură zilnic profilaxia șemineurilor, sobelor și cazanelor deja montate, pentru a păstra siguranța în casa Dvs.

Mai multe informații despre serviciile și produsele noastre aflați de la experții noștri în domeniul sistemelor de încălzire eficiente energetic, la numerele de telefon (022) 430 484, 079 61 80 80, sau ne puteți face o vizită pe str. Matei Basarab 2/1.