La Rezina, Centrul TERMIKA a montat o pompa de caldura aer apa monobloc R 290 de 3-18kw

Pe un loc pitoresc pe un virf de deal, clientul nostru a decis sa deschida un hotel modern pentru odihna si relaxare cu toate conditiile pentru  cei ce doresc sa se retraga undeva in sinul naturii, fiind rupt de lume si telefoane mobile ca sa savureze linistea si frumusetea naturii. Un loc pitorsc de unde se vede frumosul si marele nostru  riul  Nostru care curge lin la vale spre capitala Moldovei.

Centrul Termika a ajuns cu proiectele sale si pe aceste meleaguri din apropierea satului Saharna, raionul Rezina.  

Pentru a mentine frumusetea naturii si aerul nepoluat, clientul a decis sa procure si sa monteze o pompa de caldura aer apa monobloc de 18kw. Este  solutia idela pentru cei ce cauta incalzire, apa calda pe timp de iarna si aer conditionat pe timp de vara la costuri minime. 

Care sunt avantajele instalării unei pompe de căldură

Vom reflecta doar chiteva din ele pentru care pompa de caldura  le poate asigura:

 • Eficiență energetică,  pompele de căldură aer apa ne aduce căldura si apa calda la cele mai mare eficienta de pina la 400% fiind, considerabil mai atragatoare de decât sistemele de încălzire tradiționale.
 • Chistigam economii, pompele de căldură pot reduce facturile de încălzire și răcire, deoarece utilizează mai puțină energie pentru a produce aceeași cantitate de căldură ca sistemele tradiționale, la un COP de pina la 5. Iar energia  o putem lua gratis din aerul din exterior pe timp de vara si iarna.
 • Sistem reversibil,  pompele de căldură pot atât să încălzească, cât și să răcească o locuință, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru controlul temperaturii optimal pe tot parcursul anului. Ne asiguram cel mai mare nivel de comfort.
 • Este prietenos cu mediul,  pompele de căldură nu ard combustibili fosili pentru a genera căldură, ceea ce reduc emisiile de gaze cu efect de seră, ca rezultat descurajează tăierea pădurilor pentru lemn de foc, extinderea minelor de cărbune sau a forajelor după petrol și gaze. Daca pe scurt, reduc exploatarea si poluarea mediului inconjurator. Durată lungă de viață,  pompele de căldură au o viață mai lungă decât sistemele de încălzire tradiționale (cel puțin dublă, de obicei), ceea ce te scapă de cheltuieli suplimentare pe termen lung.

 • Costuri reduse de întreținere,  pompele de căldură necesită mai puțină mentenanță și reparații decât sistemele de încălzire tradiționale, ceea ce poate duce la economii semnificative de timp și bani pe parcursul anului.

Componente principale a unei pome de caldura aer-apa

Sistemul complex a unei pompe de căldură este format din:

 • unitate exterioară, asemanator unui bloc de conditioner, care conține un compresor, un vaporizator și un condensator.                                                       
 • unitate interioară, numit blocul intern CM (automatizarea), dotata cu un controler CAREL care ne permite sa setam pompa de caldura la setarile preferate prin monitorul modern de tip LED                                                           
 • un boiler de 500L care este destinat pentru colectarea si asigurarea cu apa calda pe un termen indelungat a celor din hotel. Acest boiler este izolat bine si are pierderi minime de caldura. Temperatura in boiler poate ajunge si pina la 70C.
 • un puffer de 200L,  aceste pufer este destinat exclusiv pu acumularea apei calde pe timp de iarna ca sa fie folosit pentru dizghetare in cazul chind incepe sa se acopere cu ghiata blocul exterior. Iar producerea apei reci pe timp de vara ca sa putem conditiona spatiile locative prin fancoil.
 •  agent frigorific R 290 este necesar pentru ca pompa de căldură să își îndeplinească funcția. O caracteristică importantă este punctul său scăzut de fierbere, ceea ce face ca lichidul să treacă de la starea lichidă la cea gazoasă chiar și la temperaturi scăzute. Inclusiv la temperaturi de - 20 de grade Celsius sunt suficiente pentru acest lucru. Acesta este motivul pentru care pompa de căldură funcționează și iarna, la temperaturi exterioare scăzute. Pompele de căldură de la Ecoforest de ultimă generație utilizează propanul refrigerant natural (R290) avind GWP 3, astfel pompa ne poate ridica temperatura de 70C la apa calda chiar si la -10C   2 valve antinghet, montat pe traseu pe tur si retur in exterior, pentru a nu permite inghetarea apei in tevile principale in caz ca se va stinge lumina, pompa de circulatie nu va functiona si apa in cazul dat poate ingheta, blochind fluxl si schimbul de temperatura intre interior si exterior.  

 • 2 vasuri de expansiune care reglează si asigura presiunea normala in sistemul nostru de incalzire si apa calda.

Centrul Termika vine cu cele mai bune solutii pentru incalzire si apa calda la cladirile rezidentiale si comerciale. In Republica Moldova to mai mult sunt cautate pompele de caldura aer-apa monobloc sau split.  Vinzarea si   instalarea pompelor de caldura monobloc sau split aer apa este asigurata de instalatorii Centrului Termika.

Termika este un partener de incredere pentru compania spaniola Ecoforest, fapt pentru ce si se mindreste, acesta fiind si cel mai mare producator de pompe de caldura din Spania.

Cu ajutorul unei pompe de caldura aer apa EcoAir 3-18kw PRO, procurata in Moldova de la Centrul Termika, orice client  poate obtine economii la incalzire de pina la -80% in comparatie cu utilizarea unui cazan pe gaze naturale sau electric.

Pompa de caldura EcoAIR PRO asigura  un SCOP (coeficient de performanta sezonier) excelent chiar si la temperaturi de pina la -25C. Acesta fiind  de la  3.20 -  4.50 iar clasa energetica ajunge la A++  

La inceputul anului 2024 tot mai multi clienti au apelat la Centrul Termika pentru asi monta o pompa de caldura aer apa din Chsinau sau Republica Moldova de la prodcatorul   spaniol EcoForest, pentru a se asigura cu caldura ieftena pe timp de iarna.  

Pentru detalii si informatii va asteptam la in showroom-ul TERMIKA, pe adresa str. Matei Basarab 2/1 or. Chisinau

Clientul nostru  din suburbia Chisinaului a vizitat in luna Aprilie Centrul Termika cu cererea de a face o oferta pentru montarea unei pompe...
Pe un loc pitoresc pe un virf de deal, clientul nostru a decis sa deschida un hotel modern pentru odihna si relaxare cu toate conditiile...
In ultima perioada  tot mai mult se simte povara cheltuielilor pentru incalzirea incaperilor, fie in casa de locuit,   fie alte...
De un an de zile Centrul Termika importa si monteaza pompe de caldura aer apa in Molodva de la doi renumiti producatori, unul fiind din...
Centrul Termika, in luna August a montat 2 robineti de balansare statica cu afisaj pentru a asigura buna functionare si inalta  ...