Sobele din fontă de la Centrul TERMIKA - căldura de durată la costuri minime

Pe teritoriul ţării noastre, sobă a fost utilizată pe parcursul mai multor secole, şi era construită din materiale termorezistente, fiind unică sursă de încălzire a încăperii pe timp rece. La momentul actual, industria de producere a echipamentelor de încălzire oferă sobe independente din fontă și oţel, termosobe pentru orice gust şi buzunar, având funcţii de încălzire eficientă și economă a încăperii, cât şi funcţii estetice datorită sticlei mari.


Aceste tipuri de sobe se disting prin numeroase avantaje, printre care productivitatea calorică ridicată la costuri minime, dimensiuni reduse, design atractiv. Fonta sau șamota este un material termorezistent econom şi din acest motiv sobele independente sunt accesibile pentru publicul larg.

În ceea ce priveşte aspectul estetic, atunci sobele independente din fontă sau oțel se deosebesc printr-un design ultramodern şi elegant. În Europa, acest detaliu rafinat de interior este o garanţie a eleganţei, ecologiei şi a plăcerii de utilizare. Mai mult, aceste sobe cu uşurinţă se încadrează în orice tip de interior, creând o atmosferă de confort, de asemenea este remarcabilă prin simplitatea şi comoditatea în utilizare cât și prin producerea încălzirii la costuri minime, reducând facturile pentru încălzire până la 70%.

Deosebirea dintre sobele tradiţionale și cele independente constă în aceea că sobele independente din fontă sau oţel având dimensiuni reduse, produc o cantitate de căldură de 5 ori mai mare și pot încălzi cu uşurinţă locuinţe de până la 150 m2, iar cu ajutorul termosobelor pot fi încălzite locuinţe până la 200 m2. Deasemenea, consumul de lemne la o sobă tradiţională este de câteva ori mai mare decât la o sobă din fontă sau oţel.


Totodata, tehnologiile performante au permis producerea termosobelor, care pot fi conectate cu uşurinţă la sistemele de încălzire deja existent, astfel oferind o economie considerabilă la încălzirea casei în comparaţie cu sistemul pe gaz natural.

Pentru sobele din fontă și oțel sunt folosite de mai multe tipuri de combustibil solid cum ar fi: pe lemne, cărbune, bricheţi sau peleţi. Sunt simple şi comode de utilizat, unele având reglare automată a temperaturii şi control de la distanță.

În ultimul timp un succes mare îl au sobele automatizate pe bază de peleţi, care pot fi alimentate o dată la câteva zile, ce permite o autonomie mai mare și un confort mai ridicat.

Instalarea unei sobe din fontă sau oțel este cu mult mai rapidă și convenabilă decât montarea unei sobe din cărămizi, fiindcă este necesar de timp și meșter specializat. Construcția sobei dureaza pâna la 2 săptămîni. Montarea sobelor din fontă și oțel necesita puțin timp şi poate fi mutată în orice moment. Coșul de fum la aceste sobe se montează cu ușurința atât în partea superioară cât și în spatele ei. Durata servirii sobelor din fontă și oțel este până la 20 ani.

Centrul TERMIKA vă propune sobe din fontă și oțel de la cei mai renumiti producătorii Europeni: La Nordica EXTRAFLAME (Italia), PALAZZETTI (Italia), MORETTIDESIGN (Italia), LINE STOVES (Grecia) la preţuri accesibile şi de o calitate înaltă. Instalaţi sobe calitative, de la un dealer exclusiv asigurat, care răspunde de calitatea produsului, fiindcă de aceşti factori depinde confortul şi siguranţa Dvs.

Clientul nostru  din suburbia Chisinaului a vizitat in luna Aprilie Centrul Termika cu cererea de a face o oferta pentru montarea unei pompe...
Pe un loc pitoresc pe un virf de deal, clientul nostru a decis sa deschida un hotel modern pentru odihna si relaxare cu toate conditiile...
In ultima perioada  tot mai mult se simte povara cheltuielilor pentru incalzirea incaperilor, fie in casa de locuit,   fie alte...
De un an de zile Centrul Termika importa si monteaza pompe de caldura aer apa in Molodva de la doi renumiti producatori, unul fiind din...
Centrul Termika, in luna August a montat 2 robineti de balansare statica cu afisaj pentru a asigura buna functionare si inalta  ...