Centrul Termika va spune, de ce pompa Geotermala este una din cea mai eficienta

In luna Februarie 2023 Centrul Termika a montat o pompa de caldura Geotermala de 9kw in Chisinau , sectorul Ciocana, regiunea Megapolis  la o casa de 200m2 in 4 nivele.

Din pacate nimeni nu sa asteptat la o crestere  atit de mare a pretului pentru gazele naturale in aceasta iarna livrata de gigantul Gazprom, ajungind pina la 30 lei per m3, astfel cheltuielile pentru incalzirea caselor a crescut de citeva ori depasind sumele de  peste 10 000.00 – 15 000.00 lei.

Cu siguranta aceste cheltuieli   au jucat rolul principal in decizia de a se monta o pompa de caldura Geotemala si ca optiune sa luat decizia sa se comande inclusiv cu tehnologia  HTR .  Pompa de caldura geotermala in Chisinau,  de modelul EcoGEO+   care functioneaza pe freonul natural R -290, poate ridica usor temperatura la agentul termic in sistem de  60 C.


Pompa de caldura Geotermala model EcoGEO+ 9kw C2, este una din cele mai eficiente pompe, care permite considerabil sa economisim pe caldura si apa calda de la 70% - 80%  pe timp de iarna si totul datorita freonului natural pe care l-am mentionat anterior avind GWP de 3.


Datorita acestui sistem, care foloseste sursa geotermală fiind sursa de energie inepuizabila cu o temperatura stabila in sol, montate de peste 80 ml  in sol si livrate cu ajutorul sondelor  vom primi cea mai eficientă sistema de incalzire in comparatie cu cele traditionale.

Astfel cu puţină electricitate consumata, pompa de caldura EcoGEO+ cu sursa de energie din sol, transforma energia temperaturilor termale scăzute în energie termica ridicată cu un raport de 1 la 5.

Iar cu tehnologia exclusive HTR, noi putem ajunge la un COP de prfrormanta de la 1 la 9kw in comparatie cu alte pompe traditionale.

 Datorita tehnologiilor noi implimentate de departamentul tehnic si a sistemului de control al companiei EcoForest, avem cel mai intelegent produs pe segmentul dat, care ne permite sa adoptam pompa noastra de caldura la orice instalatie si nu invers. Ca rezultat primim o eficienţă maxima cu un cost de operare mic find cu 40% mai mare decât centralele traditionale si respectiv cu 50% faţă de centralele obişnuite de aer condiţionat. Avem o tehnologie extrem de fiabila si totul se datoreaza tehnologiei INVERTOR de la compania americana Copeland & Emerson, care mareste durata de viata a produsului dat pe multi ani inainte.

Tot aceasta pompa ne va permite sa racim casa pe timp de vara astfel economisind pe montarea conditionerilor care poate impaiangini toata casa cu traseile frigorifice. Si la pret poate fi destul de costisitor, pa chind cu o pompa geotermala conectat la  un sistem de ventilare cu recuperare prin calorifer putem raci aerul in casa la temperatura setata.


Vom prezenta chiteva poze de la obiectul unde a fost montata pompa de caldura de 9kw in trun spatiu de 6 m2 impreuna cu o sitema de ventilare centralizata cu recuperare de 700 m3 de aer proaspat.

 Aici putem vedea cum functioneaza  pompa noastra deja montata cu setarile comandate de client. 

Tot mai des, clientii  Centrului Termika,  tind sa primeasca o  independenta energetica fata de furnizorii care detin monopolul pe piata noastra si care pot modifica pretul asa cum le convine in fiecare luna, acest fapt putem observa la inceputul sezonului de incalzire a anului 2022 de efectuata de catre Gazprom, fara a lua in calcul si posibilitatile noastre financiare.


Pompa de caldura EcoGEO + 1-9 kW PRO  3 in 1 poate functiona la un deapazon mare de temperatura, chiar si atunci cand temperaturile externe sunt foarte reci in timpul iernii de pina la -25C si foarte fierbinti in timpul verii de pina la +50C.


Centrul Termika va poate propune aceste pompe in 4 capacitati:  

(1-6kW, 1-9KW, 3-12kW, 3-22kW  pentru INCALZIRE, APA CALDA si RACIRE)

Aceste pompe va poate garanta cele mai mari asteptari privind asigurarea multor avantaje cum ari:

- eficienta inalta de pina 80%

- se folosite freonul natural R 290 cu GWP 3

- se poate optine sistemul hybrid cu conectare la panourile solare prin e-systema si e-manager

- sunt echipate cu panou digital de comanda la distanta ecoSMART easynet

- optiune de alimentare la 230V si 400V

- posibilitatea integrarii in cascada pina la 3 unitati

- modul GPRS cu comanda prin SMS (optional)

Pentru detalii si informatii va asteptam la noi in show room care este situat pe str. Matei Basarab 2/1 or. ChisinauClientul nostru  din suburbia Chisinaului a vizitat in luna Aprilie Centrul Termika cu cererea de a face o oferta pentru montarea unei pompe...
Pe un loc pitoresc pe un virf de deal, clientul nostru a decis sa deschida un hotel modern pentru odihna si relaxare cu toate conditiile...
In ultima perioada  tot mai mult se simte povara cheltuielilor pentru incalzirea incaperilor, fie in casa de locuit,   fie alte...
De un an de zile Centrul Termika importa si monteaza pompe de caldura aer apa in Molodva de la doi renumiti producatori, unul fiind din...
Centrul Termika, in luna August a montat 2 robineti de balansare statica cu afisaj pentru a asigura buna functionare si inalta  ...