O istorie reală: Cum am reușit să ECONOMISESC LA ÎNCĂLZIRE cu un TERMO-ȘEMINEU

Bună ziua, mă numesc Andrei Mălai, locuiesc într-o casă cu o suprafață de 150 m2 la cîțiva chilometri depărtare de Chișinău.

Cu doi ani în urmă împreună cu soția am decis să facem o reparație generală în casă, și să montăm un sistem de încălzire mai econom. Piața am analizat-o foarte atent și am decis să procurăm de la Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA termo șemineul PanAqua 20 kw, produs în Ungaria de compania Technical.

Expertii Centrului TERMIKA au efectuat instalarea acestui șemineu foarte profesional și rapid, luînd în considerație toate cerințele mele respectind toate standartele necesare. Am fost foarte surprins, deoarece anterior achitam pentru încălzirea pe gaz aproape 4500 lei /lunar.

Șemineul la chee m-a costat 3000 euro. După montarea termo șemineului costurile la încălzirea casei sau redus considerabil, doarece pentru tot sezonul de încălzire îmi ajung 7 m3 de lemne pe care le procur la un preț de 600 lei/m3. Sincer nu am crezut niciodată că este posibil de economisit atît de mult pentru încălzirea casei.

Împreună cu soția am hotărît să calculăm cîți bani au fost economisiți în 2 ani. Înainte de a fi montat șemineul pe lemne noi achitam lunar pentru încălzirea casei în jur de 4500 lei, iar acum achităm lunar aproximativ 1000 de lei pentru lemne, astfel economisim 3500 de lei lunar. Utilizăm șemineul ca sursă de încălzire deja 2 ani.

Mai este necesar un an de zile și noi practic am recuperat investiția făcută. Este o investiție destul de corectă și bine chibzuită luînd în considerație că v-om economisi la încălzirea casei pentru tot restul veții și nu mai depindem de prețurile în creștere continuă la gaz. În urma procurării termo șemineului a apărut o senzație placută de stabilitate și independență.

Recomand la toți utilizarea unui termo șemineu pe lemne ca sursă de încălzire a casei, pentru că investiția se returnează în 2-3 ani și în plus mai și economisim la încălzirea casei.