De ce este atât de important să construiești coșurile de fum din material refractar?

Construirea unui coș de fum este un proces important, de care depinde confortul Dvs. și eficacitatea în funcționarea șemineului. Alegerea unui coș de fum de calitate este o etapă importantă în construcția semineului. Imaginați-vă numai ce diferență de temperatură suportă coșul de fum în interior și în exterior. Când focul arde în șemineu, avem o temperatură de până la 290°C care poate ușor distruge coșul Dvs în cazul unei izolari proaste, ca rezultat acest coș va condensa și va rezista doar 1 - 2 sezoane. Coșul pe exterior de asemenea este afectat destul de agresiv pe timp de iarna prin astfel de fenomene precum zăpada, vântul, grindina. Toate acestea pot distruge țeava. Anume de aceea, la sigur nu merită să economisești atunci când este vorba despre importanța calității coșului de fum.

În procesul construcției Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA folosește materiale refractare de cea mai înaltă calitate, întrucât anume acestea corespund tuturor normelor de securitate și sunt caracterizate printr-o performanță termică excelentă.

Cele mai bune materiale pentru construcția unui coș de fum sunt:

  • tuburile din oțel inoxidabil  Wr. Nr. 1.440400H18N14M2 – oțelul acestei mărci este deosebit de rezistent la coroziune, la temperaturi înalte de până la 600°C și la medii externe agresive.
  • tuburile de șamotă – proprietățile refractare ale tuburilor de șamotă le permit acestora să reziste la temperaturi foarte înalte. Anume această proprietate face posibilă folosirea unui astfel de coș de fum în sisteme de încălzire de diferite tipuri, cu un termen de exploatare de până la 30-50 ani.
  • tuburile din oțel rezistent la căldură cu grosimea de 2 mm — acestea reprezintă o condiție obligatorie conform normelor și standardelor la construcția coșurilor de fum în Germania, dar și în alte țări europene.

Clienților noștri le recomandăm să construiască anume astfel de coșuri de fum, întrucât acestea rezistă de minune la temperaturi de până la 600°C.

De asemenea este foarte important ca pentru izolația coșului de fum să fie folosită vata bazaltică, care rezistă la temperaturi de până la 1000°С, cu o densitate de până la 110 kg/m3 și o grosime minimă de 5 cm, ceea ce exclude formarea condensului în perioada rece a anului. De astfel de standarde se conduc producători renumiți precum EDILSANTO (Italia) și Monolity (Polonia).

Încă un motiv pentru care nu trebuie să economisiți, dacă vă doriți un coș de fum rezistent, din materiale calitative, este posibilitatea de a-l folosi timp îndelungat, fără a cheltui frecvent pentru înlocuirea acestuia. În Moldova deseori este folosit oțelul inoxidabil 1.4301 (AISI 304), care nu posedă proprietăți corespunzătoare și nu prea face față temperaturilor înalte și acizilor. Astfel, din cauza caracteristicilor proaste ale coșului de fum, va trebui să-l înlocuiți la fiecare 3-4 ani după montare. Iar asta înseamnă cheltuieli suplimentare, timp și nervi. În rezultat este mai bine să alegi un coș de fum mai scump, însă din material rezistent, decât să cheltui bani la fiecare 3 ani, pentru a înlocui unul mai ieftin.

De ce să investești în permanență bani suplimentari în șemineu, în loc să-i permiți să funcționeze în pace și să economisești, în același timp, finanțele?

Informații detaliate despre materialele refractare pentru coșuri de fum aflați de la experții Centrului de Comerț și Deservire TERMIKA. Noi oferim fiecărui client consultații gratuite cu privire la materiale, care se potrivesc cum nu se poate mai bine casei Dvs. și asigură confortul întregii familii.

Mai multe informații despre serviciile noastre aflați de la experții noștri în domeniul sistemelor de încălzire energetic eficiente, la numerele de telefon (022) 430 484; 079 61 80 80. De asemenea, vă așteptăm în vizită pe str. Matei Basarab 2/1.

Clientul nostru  din suburbia Chisinaului a vizitat in luna Aprilie Centrul Termika cu cererea de a face o oferta pentru montarea unei pompe...
Pe un loc pitoresc pe un virf de deal, clientul nostru a decis sa deschida un hotel modern pentru odihna si relaxare cu toate conditiile...
In ultima perioada  tot mai mult se simte povara cheltuielilor pentru incalzirea incaperilor, fie in casa de locuit,   fie alte...
De un an de zile Centrul Termika importa si monteaza pompe de caldura aer apa in Molodva de la doi renumiti producatori, unul fiind din...
Centrul Termika, in luna August a montat 2 robineti de balansare statica cu afisaj pentru a asigura buna functionare si inalta  ...