Cum să economisim până la 70 % din preţul facturii pentru energia termică

Echipamentele de incălzire pe bază de peleţi stau la baza unei tehnologii de ultimă oră prin design ultramodern dar şi prin materiale de calitate folosite. Au performanţe de invidiat, obținindu-se un randament de pină la 96%, mult mai mare decit la echipamente de incălzire clasice, ceea ce conduce la costuri de exploatare mai mici pină la 70 %. Utilizarea echipamentelor de incălzire pe bază de peleţi, devine din ce in ce mai populară.


Sobele pe peleţi sunt folosite chiar şi in apartamente, deoarece sunt de dimensiuni mici iar cheltuielile pentru incălzire la o sobă cu peleţi sunt cu mult mai mici decit la cele cu gaz.

Sobele pe peleţi sunt confecționate din materiale termorezistente cum ar fi fonta sau oţel termorezistent de tip CORTEN. Pentru decorarea acestora mai des este folosită sticla şi ceramica. Sobele pe peleţi sunt dotate cu un rezervor pentru peleţi iar alimentarea acestora cu peleţi are loc o data la citeva zile (1-3 zile). Un avantaj important este că soba sau cazanul pe peleţi trebuie alimentat şi curăţat doar o dată la citeva zile, ce constituie o autonomie indelungată.


Echipamentele de incălzire pe bază de peleţi sunt uşor de manevrat, fiindcă sunt conduse mai des de o comandă la distanţă. Se poate de instalat regimul de lucru dorit, conectarea sau deconectarea fiind posibilă de la distanță la timpul potrivit pentru Dvs. Pe lingă toate, sobele acestea sunt o variantă ideală pentru incălzirea casei Dvs. completind cu succes orice tip de interior. Nivelul inalt de siguranță şi construcţia finisată exclude posibilitatea apariţiei situaţiilor de incendiu.


Avantajele alegerii sobelor şi cazanelor pe peleţi:

 • Reglarea energiei termice. Fiind dotate cu microprocessor, corelaţia intre cantitatea carburantului şi intensificări procesului de ardere se reduce la nivel optim şi se controlează.
 • Au o eficiență extrem de mare, care permite obținerea puterii maxime cu ajutorul unei cantităţi minime de incărcare.
 • Peleţii sunt un tip de combustibil relativ accesibil, ceia ce permite economisirea la facturi pină la 70 %. Preţul relativ mediu pe piaţă a cazanelor şi sobelor permite recuperarea banilor investiţi in cel mai scurt timp.
 • Sobele pe peleţi sunt mai eficiente decit cele pe lemne, fiindcă granulele (peleţii) sunt curate şi nu conţin factor de umiditate, smoală, murdărie, coajă şi altele. Ca rezultat, se primeşte mai multă căldură, mai puţină murdărie şi mai puţină funingine pentru un kg. de carburanţi.
 • Folosirea sobelor şi cazanelor pe peleţi garantat vă protejează de volatilitatea pieței carburanţilor.
 • Sobele şi cazanele pe peleţi sunt mai sigure decit cele pe lemn fiindcă nu are loc procesul de supraincălzire.
 • Temperatura reglabilă a sobelor pe peleţi este şi aceasta un avantaj substanţial.
 • Procesul ecologic de ardere este garantat prin arderea 99% din peleţi, după finisarea procesului de ardere rămine aproximativ 1% cenușă, care poate fi utilizată ca ingrășămint.

Astfel, apelind la tipul de incălzire pe bază de peleţi, Dvs. economisiţi substanțial consumul de termoenergie, deveniţi independent de piaţa carburanților, mai mult, aveţi grijă de ecologie, economisind resursele mondiale.

Ce sunt peleţii? este o producție naturală din deșeuri lemnoase și rumeguș simplu presat, formind granule ecologice. Din contul folosirii acestora nu are loc emanarea fumului şi funinginii, ceia ce se intimplă la utilizarea altor tipuri de incălzire. Valoarea calorică a acestora este foarte inaltă fiind arşi la 99 %.

Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA vă propune 3 tipuri de sobe pe peleţi:

 1. sobe termo cu peleţi  - cele care se unesc la calorifere
 2. sobe cu peleţi clasica - care incalzeste un spatiu separat cu  aer cald
 3. sobe cu peleţi canalizate - care livrează aerul cald prin canale în citeva spații separate una de alta.

Cazanele automatizate pe peleţi sunt de 2 tipuri:

 1. cazane automatizate doar pe peleţi
 2. cazane automatizate universale care funcționează pe toate tipurile de combustibil solid şi bio cum ar fi lemn, cărbune, peleţi de diferite tipuri, chiar şi porumb, şi ovăs.

TERMIKA: Moldova, Chişinău, Matei Basarab 2/1;
(+373) 79 61 80 80; (+373) 22 430 484

In luna Februarie 2023 Centrul Termika a montat o pompa de caldura Geotermala de 9kw in Chisinau , sectorul Ciocana, regiunea Megapolis ...
Recent in luna Decembrie 2022 Centrul Termika a montat o pompa de caldura Aer-Apa tip monobloc de 12kw in Chisinau pe str. Uzinelor la o casa de...
Clientul care sa adresat la Centrul Termika a venit cu solicitarea de a monta un semineu pe lemne in Moldova in casa sa de 140 m2....
Tot mai multa lume alege un semineu pe lemne in Moldova ca o sursa sigura pentru incalzire in casa. Sistemul de incalzire pe gazul natural...
Caminul pe lemne , deja de mult nu mai este un lux în casă, el servește ca un sistem independent de incalzire care poate fi o sursa sigura...