De ce trebuie să curățăm la timp coșul de fum de funingine?

Un șemineu, la fel ca orice altă instalație, are nevoie de verificări periodice și de îngrijire. Profilaxia este necesară pentru a observa la timp neajunsurile și a nu admite apariția defecțiunilor, care v-ar putea costa bani grei sau v-ar putea lăsa iarna fără încălzire.

Un șemineu montat corect, cu o cameră de ardere în stare bună, își va bucura ani buni stăpânii. Însă pentru a evita defecțiunile și problemele apărute în funcționare, șemineul are nevoie de o îngrijire profilactică în afara sezonului și în timpul sezonului de încălzire.

Îngrijirea camerei de ardere include, întâi de toate, curățarea acesteia de produsele arderii. Combustibilul folosit pentru un șemineu pe lemne nu arde niciodată în totalitate – rămân cenușă, funingine, scrum. Toate aceste produse se depun pe pereții camerei de ardere și a coșului de fum. Funinginea acumulată în exces poate afecta zidăria șemineului sau poate duce la crăparea pereților ori la acoperirea parțială a canalului de fum. Conținutul mediu de funingine pe pereții coșului de fum este de 2-3 mm. În cazul în care stratul de funingine este mai mare, acesta trebuie să fie curățat. De obicei coșul de fum se curăță de două ori pe an: până și după sezonul de încălzire.

Primul semn că șemineul Dvs. trebuie să fie curățat este apariția fumului închis la culoare. Atunci când șemineul funcționează în mod obișnuit, fumul este transparent sau uneori alb. Culoarea mai întunecată a acestuia este o dovadă a acumulării de funingine.

Al doilea semn este acela că lemnele nu fac zgomot în timpul arderii, iar flacăra capătă o culoare portocalie închisă. În cazul unui coș de fum curat flacăra este de culoare portocalie deschisă.

Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA prestează servicii de profilaxie a șemineului pentru fiecare client! Experții noștri verifică în totalitate șemineul, soba, cazanul și coșul de fum, și înlătură defecțiunile în cazul depistării acestora.

Nu uitați că deservirea tehnică corectă a șemineului Dvs. îi asigură o durată de viață lungă și vă oferă mulți ani de confort întregii Dvs. familii.

Mai multe informații aflați la numerele de telefon (022) 430 484, 079 61 80 80 sau vizitați-ne pe str. Matei Basarab 2/1 și convingeți-vă personal de cât de bogat este asortimentul nostru de produse.

In luna Februarie 2023 Centrul Termika a montat o pompa de caldura Geotermala de 9kw in Chisinau , sectorul Ciocana, regiunea Megapolis ...
Recent in luna Decembrie 2022 Centrul Termika a montat o pompa de caldura Aer-Apa tip monobloc de 12kw in Chisinau pe str. Uzinelor la o casa de...
Clientul care sa adresat la Centrul Termika a venit cu solicitarea de a monta un semineu pe lemne in Moldova in casa sa de 140 m2....
Tot mai multa lume alege un semineu pe lemne in Moldova ca o sursa sigura pentru incalzire in casa. Sistemul de incalzire pe gazul natural...
Caminul pe lemne , deja de mult nu mai este un lux în casă, el servește ca un sistem independent de incalzire care poate fi o sursa sigura...