De ce trebuie să curățăm la timp coșul de fum de funingine?

Un șemineu, la fel ca orice altă instalație, are nevoie de verificări periodice și de îngrijire. Profilaxia este necesară pentru a observa la timp neajunsurile și a nu admite apariția defecțiunilor, care v-ar putea costa bani grei sau v-ar putea lăsa iarna fără încălzire.

Un șemineu montat corect, cu o cameră de ardere în stare bună, își va bucura ani buni stăpânii. Însă pentru a evita defecțiunile și problemele apărute în funcționare, șemineul are nevoie de o îngrijire profilactică în afara sezonului și în timpul sezonului de încălzire.

Îngrijirea camerei de ardere include, întâi de toate, curățarea acesteia de produsele arderii. Combustibilul folosit pentru un șemineu pe lemne nu arde niciodată în totalitate – rămân cenușă, funingine, scrum. Toate aceste produse se depun pe pereții camerei de ardere și a coșului de fum. Funinginea acumulată în exces poate afecta zidăria șemineului sau poate duce la crăparea pereților ori la acoperirea parțială a canalului de fum. Conținutul mediu de funingine pe pereții coșului de fum este de 2-3 mm. În cazul în care stratul de funingine este mai mare, acesta trebuie să fie curățat. De obicei coșul de fum se curăță de două ori pe an: până și după sezonul de încălzire.

Primul semn că șemineul Dvs. trebuie să fie curățat este apariția fumului închis la culoare. Atunci când șemineul funcționează în mod obișnuit, fumul este transparent sau uneori alb. Culoarea mai întunecată a acestuia este o dovadă a acumulării de funingine.

Al doilea semn este acela că lemnele nu fac zgomot în timpul arderii, iar flacăra capătă o culoare portocalie închisă. În cazul unui coș de fum curat flacăra este de culoare portocalie deschisă.

Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA prestează servicii de profilaxie a șemineului pentru fiecare client! Experții noștri verifică în totalitate șemineul, soba, cazanul și coșul de fum, și înlătură defecțiunile în cazul depistării acestora.

Nu uitați că deservirea tehnică corectă a șemineului Dvs. îi asigură o durată de viață lungă și vă oferă mulți ani de confort întregii Dvs. familii.

Mai multe informații aflați la numerele de telefon (022) 430 484, 079 61 80 80 sau vizitați-ne pe str. Matei Basarab 2/1 și convingeți-vă personal de cât de bogat este asortimentul nostru de produse.

Clientul nostru  din suburbia Chisinaului a vizitat in luna Aprilie Centrul Termika cu cererea de a face o oferta pentru montarea unei pompe...
Pe un loc pitoresc pe un virf de deal, clientul nostru a decis sa deschida un hotel modern pentru odihna si relaxare cu toate conditiile...
In ultima perioada  tot mai mult se simte povara cheltuielilor pentru incalzirea incaperilor, fie in casa de locuit,   fie alte...
De un an de zile Centrul Termika importa si monteaza pompe de caldura aer apa in Molodva de la doi renumiti producatori, unul fiind din...
Centrul Termika, in luna August a montat 2 robineti de balansare statica cu afisaj pentru a asigura buna functionare si inalta  ...