Încălzire la nivel european: economie de-a lungul întregii vieți

În ultimii ani, în Germania a crescut esențial cererea de șemineuri la nivel național. Conform datelor Institutului de Peleți din Germania (Deutsche Pelletinstitut), în anul 2014, în RFG erau exploatate peste 25 de mii de șemineuri pe combustibil solid, în timp ce în 2015 această cifră a depășit 400 de mii.

Tendința de folosire a șemineurilor pe combustibil solid nu este deloc întâmplătoare. Prețurile destul de înalte pentru combustibilul hidrocarbonat face tot mai mulți oameni să îl înlocuiască cu brichete sau lemne. În Germania încălzirea cu combustibil solid a fost, în ultimii zece ani, cu 28-48% mai ieftină, decât încălzirea cu un cazan pe combustibil lichid, și cu 20-30% mai ieftină decât cu unul pe gaz.

Drept imbold major în extinderea pe scară largă a surselor de economisire a energiei, prin folosirea șemineurilor cu combustibil solid atât pentru încălzire, cât și pentru co-generare, în Germania și în multe alte țări europene au servit diversele programe de stat pentru utilizarea obligatorie a surselor regenerabile de energie (SRE) în toate clădirile noi, în special în sectorul locuințelor. Este subvenționată montarea instalațiilor de încălzire și este redusă rata de impozitare a produselor date.

Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA este cel mai mare importator de sisteme de încălzire pe biocombustibil din Europa. În cadrul centrului nostru găsiți un asortiment larg de șeminee, cazane, coșuri de fum și accesorii pentru acestea. Toate produsele corespund standardelor europene de calitate și sunt exclusive pe teritoriul Republicii Moldova.

Noi montăm șeminee cu recuperare de căldură, folosind placa de vermiculita – material ecologic, care crește căldura transmisă în încăpere cu 30%, reduce costurile de încălzire, crescând astfel gradul de confort. Centrul TERMIKA este unicul în Moldova care monteaza șeminee cu recuperare de căldură, folosind în acest sens tehnologiile germane și austriece.

Specialiștii noștri certificați vă vor ajuta cu montarea, în conformitate cu cele mai recente tehnologii.

Mai multe informații despre serviciile și produsele noastre vă vor oferi experții noștri în domeniul sistemelor de încălzire cu economisire a energiei, la numerele de telefon (022) 430 484, 079 61 80 80, sau ne puteți face o vizită pe adresa: str. Matei Basarab 2/1, or. Chișinău.

Видео

Semineul pe lemne sau un camin pe lemne in Moldova este o constructie compacta si solida, realizata din placi termorezistente, exclusiv...
        Un șemineu pe lemne , montat în casă, servește nu numai ca un element de decor, ci și ca sursă de căldură pentru...
Centrul TERMIKA in parteneriat cu Moretti Fire vrea sa va prezinte un produs  Italian din gama Premium o soba pe lemne in Moldova ....
Necesarul de ventilatie controlata a locuintei de mult timp este tot mai actual la noi in Moldova. Motivul fiind: diferite probleme cu care se...
Va  dori o clima favorabila in orice perioada a anului ? Centrul TERMIKA vine cu Implementarea soluțiilor complexe de proiectare ce a...