Avantajele unui sistem de ventilare intelegent cu recuperarea căldurii

Montând în casa Dvs. un recuperator de căldură, este puțin probabil să găsiți aspecte negative ale acestuia. Veți avea întotdeauna în casă aer proaspăt bogat în oxigen, temperatura confortabilă, umiditate balansată sub 75%, va lipsi mucegaiul, mirosurile neplăcute și mai mult decât atât - veți reduce considerabil costurile la încălzire de până la 50%.

Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA vă prezintă două tipuri de recuperatoare de căldură:

 • centralizat;
 • descentralizat;

Sistemele de refulare-aspirație cu recuperare de căldură pentru ventilare descentralizată ASPIRA este un recuperator de căldură energo-eficient produs din 100% piese europene de calitate și se consideră un model foarte reușit pentru apartamente, case private, școli, grădiniți și spații comerciale cu suprafețele cuprinse între 30-120 m3.

Recuperatorul de căldură descentralizat ASPIRA este ideal pentru a fi montat atât într-o încăpere deja finisată, cât și în una în proces de construcție. Acest model contribuie la scăderea semnificativă a pierderii de căldură și la reducerea costurilor pentru încălzire.

Carcasa este construită din PVC de calitate europeană. Deasemenea, acest model de recuperator este unical prin dotările sale, precum:

 • Lipsa pierderilor de presiune din cauza unui traseu foarte scurt - 25-60 cm;
 • Consum foarte redus de energie, pe unitate - 1,7-2 W;
 • Acces ușor la filtre și recuperator ceramic pentru curățare periodică;
 • Sistemul de filtrare RHINOCOMFORT RF de înaltă performanță, echipat cu 2 filtre;
 • Instalarea - câte o unitate în fiecare dormitor și 1-2 unități în living, în funcție de zona sa;
 • Eficiență mai mare de 90%, în funcție de model;
 • Costuri reduse de exploatare;
 • Durată lungă de exploatare, deoarece produsele noastre folosesc motoarele de ultimă generație, fără perii, cu frecare minimă și o durată lungă de funcționare;
 • Sistemele de ultimă generație cu recuperator ceramic pentru ventilație, de regulă, au un singur motor pe unitate, astfel încât funcționează aproape fără zgomot;
 • Ușor de instalat, chiar și pentru o persoană cu cunoștințe tehnice minimale;
 • Menține căldura în casă pe timp de iarnă și răcoarea în sezonul de vară;
 • Ultima generație de sisteme descentralizate ASPIRA au protecție împotriva înghețului fără încălzitor electric, deoarece fluxul de aer inversat rezolvă această problemă în mod automat. Astfel, acestea sunt foarte eficiente și la temperaturi de -10ºC.

Sistemul de ventilație centralizat cu recuperare de căldură de la Komfovent model DOMEKT R sau CF au un randament înalt de pâna la 92% cu o capacitate de ventilație a suprafețelor cuprinse între 50 până la 1000 m3/h.

Carcasa este produsă din panouri de oțel în trei straturi, cu înveliș din polimeri și strat de izolație termică și fonică din vată minerală cu grosimea de 50 mm.

Pentru refularea și aspirarea aerului sunt folosite motoare EC de eficacitate înaltă cu consum redus, cu rotor extern și roată motrice centrifugală cu pale curbate înapoi.

EC sunt caracterizate printr-un raport optim dintre puterea consumată și randament și corespund celor mai recente cerințe ce țin de ventilarea energetic eficientă și de înaltă eficacitate.

Schimbatorul de căldură al modelului Domekt R este de tip rotativ, ce permite funcționarea recuperatorului chiar la temperaturi de -25°C fără a fi montat un preîncălzitor, (generând costuri mai scăzute în procesul de funcționare în comparație cu recuperatoarele de căldură cu schimbător de căldură din plăci).

Deasemenea în proces de funcționare recuperatorul Domekt R nu produce condens, deoarece excesul de umiditate este returnat înapoi în încăpere împreună cu aerul proaspăt pentru o balansare eficientă al umidității din locuință. Recuperatoarele de căldură tip Rotativ sunt eficiente pentru țările cu climă rece de până la -30°C (din care face parte și Republica Moldova).

Gradul înalt de purificare a aerului refulat și aspirat este asigurat de două filtre încorporate de tip casetă, cu grad de curățare G4. În calitate de opțiune suplimentară este propus la schimb filtrul de alimentare cu clasa de purificare F7.

De asemenea, la Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA puteți achiziționa accesorii pentru instalațiile recuperatoarelor de căldură.

Puteți obține informații mai detaliate despre serviciile noastre din domeniul sistemelor de ventilație inteligentă cu recuperare de aer de la specialiștii Centrului TERMIKA, la numerele de telefon: 079 44 71 39; 079 61 80.

Sau vizitați-ne la adresa: municipiul Chișinău, str. Matei Basarab 2/1.

Clientul nostru  din suburbia Chisinaului a vizitat in luna Aprilie Centrul Termika cu cererea de a face o oferta pentru montarea unei pompe...
Pe un loc pitoresc pe un virf de deal, clientul nostru a decis sa deschida un hotel modern pentru odihna si relaxare cu toate conditiile...
In ultima perioada  tot mai mult se simte povara cheltuielilor pentru incalzirea incaperilor, fie in casa de locuit,   fie alte...
De un an de zile Centrul Termika importa si monteaza pompe de caldura aer apa in Molodva de la doi renumiti producatori, unul fiind din...
Centrul Termika, in luna August a montat 2 robineti de balansare statica cu afisaj pentru a asigura buna functionare si inalta  ...