Nopțile și zilele de Toamnă devin mai plăcute cu sistemele de ventilare prin cu recuperarea căldurii de la TERMIKA!

V-am povestit deja despre avantajele imense ale unui recuperator de căldură. În acest articol, vom aprofunda tema aceasta, pentru a vă relata despre ideea simplă, dar în același timp genială, care stă la baza unui astfel de dispozitiv.

Uneori după o zi de muncă, în loc sa savurăm din liniștea și confortul casei noastre, suntem deranjați de:

  • aerul închis și greu de respirat;
  • mirosuri nedorite;
  • mucegai;
  • umiditate ridicată;
  • zgomotul provocat de automobile și motociclete;
  • praful de pe mobilă;

Dar există și o soluție!

Procurarea și montarea unui sistem inteligent de ventilare cu recuperarea căldurii, ASPIRA sau KOMFOVENT, de la Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA vă va ajuta să înlăturați toate aceste probleme, iar iarna sau vara veți recupera până la 95 % din căldură / condiționare, reducând astfel până la 50% din facturile pentru căldură.

Vă reamintim că recuperarea de căldură este procesul de încălzire a aerului rece intrat în încăpere cu ajutorul aerului cald evacuat, prin transferul de căldură.

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură sunt de 2 tipuri:

Recuperatoare de căldură centralizate de la KOMFOVENT -  atunci când o singură instalație puternică este capabilă să asigure schimbul de aer în câteva încăperi simultan, prin intermediul sistemului de canale de aer.

Recuperatoare de căldură descentralizate de la ASPIRA sunt destinate pentru schimbul de aer într-o singură încăpere. Se instalează în fiecare cameră și se pornesc doar atunci când este necesar schimbul de aer.

Acest proces are la bază o idee simplă și genială - de ce să încălzești casa cu energie suplimentară, care costă destui bani, dacă poți avea această energie absolut gratis?!

Veți uita pentru totdeauna de probleme sus enumerate, deoarece sistemul de ventilare inteligent cu recuperare are menirea de a evacua aerul utilizat din încăpere și alimentarea ulterioară cu aer proaspăt din exterior, care se filtrează prin 2 filtre și nu permite pătrunderea în locuință a prafului, polenului, mirosului neplăcut de gaze de eșapament și altele...

Să economisim bani - spre asta tindem noi toți. 

Iar în cazul montării unui recuperator de căldură exact asta veți face pe durata întregii vieți. Imaginați-vă numai că 50-85% dintre mijloacele cheltuite pentru încălzire acum le veți folosi în alte scopuri! Noi am rămas profund impresionați de această idee.

Anume din acest motiv experții Centrului de Comerț și Deservire TERMIKA oferă posibilitate tuturor să se bucure de farmecul oferit de această reducere considerabilă a costurilor la încălzire, beneficiind, în același timp, de mai multă căldură și confort, în comparație cu sistemele de încălzire standarde.

Montarea unui recuperator de căldură soluționează un șir de probleme, cu care se confruntă 99% din populație.

În primul rând, menținerea temperaturii și umidității în încăpere la un nivel confortabil. Umiditatea de 45-65% este considerată optimă pentru sănătatea omului. Unele tipuri de recuperatoare de caldura sunt dotate cu sensor de umiditatea care balasează efectiv nivelul umiditații să fie sub 65%.

În a doilea rând, lipsa mucegaiului. Mulți cred că pentru a preveni apariția mucegaiului, este necesar să usuci aerul din încăpere. Însă nivelul optim de umiditate pentru mucegai și om este cam același. Dacă este să obțineți o umiditate a aerului din încăpere de 20%, mucegaiul nu va rezista, dar nici omul nu se va putea afla mult timp într-o astfel de încăpere.

Pentru dezvoltarea normală a mucegaiului este important nu atât aerul umed, cât apa. Pereții umezi, prost izolați, prin care pătrunde ploaia sau frigul, ventilația proastă și izolația necalitativă - toate acestea reprezintă cauze ale apariției condensului, care este cel mai favorabil mediu pentru dezvoltarea mucegaiului.

Partenerii noștri europeni oferă produse de calitate care sunt disponibile doar la Centrul TERMIKA, și anume:

1. Sistemul descentralizat de ventilare cu recuperare - ASPIRA (Italia)


2. Sistemul centralizat de ventilare cu recuperare - KOMFOVENT (Lituania)

Pentru a avea un aer curat și proaspăt în locuință, nu mai este necesar să deschidem geamurile sau să locuim în periferiile orașului sau lângă marginea pădurii, deoarece de aceasta se va ocupa timp de 24/24 h sistemul inteligent de ventilare cu recuperare.

Dacă încă mai aveți îndoieli, vizitați-ne la adresa: mun. Chișinău, str. Matei Basarab 2/1, iar experții noștri în domeniul sistemelor de ventilare inteligentă vor răspunde la toate întrebările Dvs. De asemenea, ne puteți contacta la numărul de telefon: 079 61 80 80.

In ultima perioada  tot mai mult se simte povara cheltuielilor pentru incalzirea incaperilor, fie in casa de locuit,   fie alte...
De un an de zile Centrul Termika importa si monteaza pompe de caldura aer apa in Molodva de la doi renumiti producatori, unul fiind din...
Centrul Termika, in luna August a montat 2 robineti de balansare statica cu afisaj pentru a asigura buna functionare si inalta  ...
In luna Iulie echipa din domeniul ventilarii al Centrului Termika au montat  un sistem performant de ventilare cu recuperare in apartament ....
Specialistii Centrului Termika au montat recent o soba din otel pe lemne in Chisinau . Aceasta solicitare a venit din partea unui...