Cu un recuperator de căldură fiecare membru al familiei Dvs. se va simți confortabil în casă!

Montând în casa Dvs. un recuperator de căldură, este puțin probabil să găsiți aspecte negative ale acestuia. Veți avea întotdeauna în casă aer proaspăt, o temperatură confortabilă, va lipsi mucegaiul și mai mult decât atât – veți reduce considerabil costurile la încălzire.

Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA vă prezintă două tipuri de recuperatoare de căldură:

  • centralizat;
  • descentralizat;
  • precum și accesorii pentru acestea.

Sistemul de refulare-aspirație cu recuperare de căldură pentru ventilare descentralizată ASPIRA RHINOCOMFORT 160 RF este un model foarte reușit de recuperator de căldură energetic eficient pentru apartamente, case private și spații comerciale. Acesta este ideal pentru a fi montat atât într-o încăpere cu finisaj, cât și în una în proces de construcție.

Acest model contribuie la scăderea semnificativă a pierderii de căldură și la reducerea costurilor pentru încălzire.

Carcasa este construită din oțel, având un înveliș special din polimeri și un strat de izolație termică și fonică cu grosimea de 10 mm din spumă de cauciuc sintetic.


Pentru refularea și aspirarea aerului sunt folosite motoare EC cu rotor extern și roată motrice centrifugală cu pale curbate înainte. Datorită tehnologiilor EC montarea se deosebește printr-un consum redus de energie.

Principiul de recuperare este bazat pe folosirea aerului cald utilizat pentru a încălzi fluxul de aer proaspăt. Procesul de transmitere a căldurii are loc în schimbătorul de căldură (recuperator), unde aerul cald evacuat transmite cea mai mare parte din căldura sa fluxului de aer proaspăt intrat, fapt care reduce considerabil pierderile de energie termică în perioada rece a anului.

În perioada verii are loc un proces invers: aerul evacuat răcește aerul proaspăt intrat, fapt care contribuie la utilizarea mai eficientă a aparatelor de aer condiționat în cazul ventilării încăperilor. Sub recuperator este amplasat un platou.

Recuperator de căldură pentru ventilare centralizată KOMFOVENT DOMEKT R.

KOMFOVENT DOMEKT R are un randament înalt - de până la 1000 m3/h. Eficacitatea recuperării atinge 98 %.

Carcasa este produsă din panouri de oțel în trei straturi, cu înveliș din polimeri și strat de izolație termică și fonică din vată minerală cu grosimea de 20 mm.

Pentru refularea și aspirarea aerului sunt folosite motoare EC de eficacitate înaltă, cu rotor extern și roată motrice centrifugală cu pale curbate înapoi. Motoarele EC sunt caracterizate printr-un raport optim dintre puterea consumată și randament și corespund celor mai recente cerințe ce țin de ventilarea energetic eficientă și de înaltă eficacitate.

Gradul înalt de purificare a aerului refulat și aspirat este asigurat de două filtre încorporate de tip casetă, cu grad de curățare G4. În calitate de opțiune suplimentară este propus la schimb filtrul de alimentare cu clasa de purificare F7.


De asemenea, la Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA puteți achiziționa accesorii pentru recuperatoarele de căldură.

Mai multe informații despre serviciile noastre aflați de la experții noștri în domeniul sistemelor de încălzire energetic eficiente, la numerele de telefon (022) 430 484; 079 61 80 80. De asemenea, vă așteptăm în vizită pe str. Matei Basarab 2/1.

Clientul nostru  din suburbia Chisinaului a vizitat in luna Aprilie Centrul Termika cu cererea de a face o oferta pentru montarea unei pompe...
Pe un loc pitoresc pe un virf de deal, clientul nostru a decis sa deschida un hotel modern pentru odihna si relaxare cu toate conditiile...
In ultima perioada  tot mai mult se simte povara cheltuielilor pentru incalzirea incaperilor, fie in casa de locuit,   fie alte...
De un an de zile Centrul Termika importa si monteaza pompe de caldura aer apa in Molodva de la doi renumiti producatori, unul fiind din...
Centrul Termika, in luna August a montat 2 robineti de balansare statica cu afisaj pentru a asigura buna functionare si inalta  ...