Montarea colectoarelor solare: un mod de a reduce la zero costurile pentru încălzire

dom bigCentrul de Comerț și Deservire TERMIKA oferă o reală posibilitate fiecărui locuitor al Republicii Moldova să economisească întreaga viață pentru utilizarea apei calde. Mai mult decât atât, ofertele noastre vă permit nu doar să economisiți, ci și să reduceți cu timpul plățile la minimum. O astfel de posibilitate vă oferă colectoarele solare, care reprezintă o sursă gratuită de energie pură.

Colectoarele solare acumulează energia soarelui, pentru a încălzi apa. Acest sistem asigură, de asemenea, încălzirea suplimentară în perioada de vară sau primăvară. În rezultat reiese că cei care au instalate acasă colectoare solare folosesc apa caldă și căldura absolut gratuit.

Există câteva tipuri de colectoare solare, ce se deosebesc prin construcția acestora:

Panouri solare plate pentru apă caldă

Colectoarele plate sunt, în prezent, unele dintre cele mai răspândite. Principalul avantaj al acestora este prețul relativ mic, însă, în comparație cu alte tipuri de colectoare, acestea stau mai prost la capitolul păstrării căldurii. Structura unor astfel de colectoare include:

- absorbitor plat;
- strat exterior din sticlă transparentă;
- izolația termică din partea de protecție a ramei este produsă, de regulă, din aluminiu sau oțel.

În esență absorbitorul plat reprezintă o foaie din metal, vopsită în culoare închisă și conectată la tuburile conductoare de căldură. Acest strat acumulează razele solare, transformând această energie în una termică, care este transmisă agentului termic sub formă de lichid. Lichidul dat direcționează căldura în bateria solară.

krishka   okna i krisha

Colectoare solare sub formă de tuburi cu vid

Acestea sunt alcătuite din niște tuburi de sticlă, în interiorul cărora se află un dispozitiv ce absoarbe lumina solară. După cum se știe, vidul este un izolator termic ideal, de aceea pierderea de căldură este mult mai scăzută.

Există 2 tipuri de colectoare solare cu vid:

- cu transfer de căldură indirect;
- cu flux direct.

Colectorul cu transfer de căldură indirect este folosit în orice perioadă a anului, în timp ce cel cu flux direct este destinat doar pentru perioada caldă, și anume din aprilie până în septembrie.

Mai multe informații despre serviciile noastre aflați de la experții noștri în domeniul sistemelor de încălzire eficiente energetic, la numerele de telefon (022) 430 484; 079 61 80 80. De asemenea, vă așteptăm în vizită pe str. Matei Basarab 2/1.