Șemineul pe combustibil solid: economie și confort

Șemineul pe combustibil solid reprezintă o inovație în reducerea cheltuielilor pentru încălzire, care oferă un design modern și un confort înalt.

Experții Centrului TERMIKA pun în evidență avantajele unui șemineu:

1. Importanța eficienței în sistemul modern de încălzire

Datorită structurii șemineului închis în procesul funcționării în interiorul acestuia permite atingerea unei temperaturi înalte, pentru obținerea unei combustii optimale. Randamentul șemineului deschis, de obicei, nu depășește 20%, în timp ce la șemineele închise acesta se ridică la 85%, astfel, încălzirea cu ajutorul unui șemineu închis este de 4 ori mai eficientă.

2. Reducerea cheltuielilor la încălzire pînă la 70 %

Tehnologiile moderne permit unui șemineu să încălzească suprafețe cuprinse între 50 m2 și 300 m2, folosind o cantitate de lemne minimă. Aceasta garantează o reducere a cheltuielilor pentru încălzire de până la 70% în comparatie cu încălzirea pe gaz, dar și recuperarea investițiilor în 2-3 ani.

3. Respirați mereu un aer uscat și proaspăt

Șemineul reduce umeditatea din încăperi, îmbunătățind confortul climateric, astfel sunt excluse riscurile de formare a mucegaiului și a bolilor.

4. Reducerea emisiilor deoxidului de carbon

Într-un șemineu de tip închis are loc o ardere completă a combustibilului cît și a dioxidului de carbon. Fiind produse după cele mai moderne tehnologii și severe standarde acestea dispun de ardere: primară, secundară și terțară, astfel oferind o siguranță sporită și previne intoxicarea

5. Securitate antiincendiară

Șemineul de tip închis evită pericolul de incendiu, avînd ca protecție împotriva scînteelor ușa cu sticlă termo rezistentă pînă la 700*C.

6. Un consum redus de oxigen pentru asigurarea procesului de ardere

Șemineele de ultimă generație datorită randamentului înalt necesită mai puțin oxigen pentru o ardere perfectă a combustibiului, sau poate fi conectat să consume oxigenul din exterior.

7. Siguranța copiilor

Focul deschis prezintă un pericol îndeosebi pentru copiii. Pentru a evita pericolul accidentării copiilor, producătorii de șeminee propun suplimentar ca ușa semineului să fie dotată cu sticlă dublă, care nu reflectă temperatura înaltă spre exterior.

8. Designul șemineului – de la tradițional la ultramodern

Căminul face parte din designul locuinței și tot odată poate fi un sistem eficient de încălzire. Acesta poate fi adaptat la orice tip de design cum sunt: hi-tech, rustic, modern, clasic.

9. Șemineu cu recuperare de căldură

Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA este unica companie în Republica MOLDOVA, care folosește plăcile izolante din vermiculită în construcția șemineelor. Vermiculita- GRENAISOL este un mineral natural, termo rezistent pînă la 950*C și ecologic 100%. Utilizînd vermiculitul în construcția șemineelor obtinem o recuperare de 3–4 kw căldură suplimentar.

Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA acordă o atenție deosebită clienților săi oferindule produse calitative europene cît și o siguranță sporită.

Procurați de la TERMIKA produse energo-eficiente și veți beneficia de:

  • 70% economie la încălzire;
  • 80% eficiență;
  • 100% confort.

Mai multe informații despre servicii și produse veți primi de la experții Centrului TERMIKA în domeniul sistemelor de încălzire la telefonul (022) 430 484, 079 61 80 80 sau ne puteți vizita pe adresa str. Matei Basarab 2/1.

In ultima perioada  tot mai mult se simte povara cheltuielilor pentru incalzirea incaperilor, fie in casa de locuit,   fie alte...
De un an de zile Centrul Termika importa si monteaza pompe de caldura aer apa in Molodva de la doi renumiti producatori, unul fiind din...
Centrul Termika, in luna August a montat 2 robineti de balansare statica cu afisaj pentru a asigura buna functionare si inalta  ...
In luna Iulie echipa din domeniul ventilarii al Centrului Termika au montat  un sistem performant de ventilare cu recuperare in apartament ....
Specialistii Centrului Termika au montat recent o soba din otel pe lemne in Chisinau . Aceasta solicitare a venit din partea unui...