Șemineul poate fi montat nu doar în case, ci și în apartamente

Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA a încheiat montarea unui șemineu într-un bloc cu 15 etaje. Aceasta este o dovadă a faptului că un șemineu poate fi montat cu ușurință și exploatat nu doar în case, ci și în blocuri, creând o atmosferă de confort pentru proprietarii apartamentelor.

Experții din cadrul Centrului TERMIKA sunt unicii de pe piața din Republica Moldova, care folosesc în calitate de material izolant, la construcția șemineelor și montarea coșurilor de fum, plăci din vermiculită, asigurând astfel recuperarea căldurii (transmisia parțială a temperaturii din partea interioară a șemineului în încăpere). Vermiculita este un material natural, 100% ecologic, fiind un izolator minunat, care nu arde și nu este toxic.

Însuși procesul montării șemineului nu este unul dificil, însă necesită totuși anumite abilități. De aceea am structurat pentru Dvs. etapele procesului de montare a acestuia.

Etapa 1: Pregătirea podelei și pereților

Șemineul trebuie să fie amplasat neapărat pe o suprafață tare și rezistentă la căldură, întrucât supraîncălzirea suprafeței date duce, în timp, la scăderea durabilității sale până la un nivel periculos. Pentru crearea unei baze rezistente la căldură, se va tăia din podea suprafața inflamabilă și se va face o fundație, prin turnarea unei șape din ciment.

Etapa a 2-a: Montarea camerei de încălzire

Camera de încălzire a șemineului se va monta pe un piedestal special din metal. Se va calcula o anumită distanță de la perete până la camera de încălzire și se va izola peretele posterior.

Etapa a 3-a: Montarea și conectarea coșului de fum la șemineu

Dacă ați instalat deja camera de încălzire pe fundație, puteți trece la montarea coșului de fum. Procesul dat începe prin conectarea camerei de încălzire la coșul de fum existent, cu ajutorul coșului de fum din oțel seria STS, cu grosimea de 2 mm, rezistent la temperaturi de până la 650°C (standarde germane de securitate).


Etapa a 4-a. Crearea structurii individuale a șemineului

Structura șemineului este creată din vermiculită – material termorezistent, care face față temperaturilor de până la 1000 °C și are proprietatea de a transmite parțial temperatura din partea interioară a șemineului în încăpere, asigurând astfel recuperarea a 3-4 kW de căldură, crescând funcționalitatea șemineului și reducând costurile pentru încălzire.


Etapa a 5-a: Verificarea funcționării corecte a șemineului

În procesul de verificare a funcționării șemineului este necesar să verificați funcționarea corectă, montarea corectă, modul de alimentare cu aer a camerei de încălzire și tirajul coșului de fum.

Etapa a 6-a: Placarea șemineului


Șemineul este placat, de obicei, cu marmură, piatră naturală, granit, piatră artificială, în funcție de preferințele clientului.

Clientul nostru  din suburbia Chisinaului a vizitat in luna Aprilie Centrul Termika cu cererea de a face o oferta pentru montarea unei pompe...
Pe un loc pitoresc pe un virf de deal, clientul nostru a decis sa deschida un hotel modern pentru odihna si relaxare cu toate conditiile...
In ultima perioada  tot mai mult se simte povara cheltuielilor pentru incalzirea incaperilor, fie in casa de locuit,   fie alte...
De un an de zile Centrul Termika importa si monteaza pompe de caldura aer apa in Molodva de la doi renumiti producatori, unul fiind din...
Centrul Termika, in luna August a montat 2 robineti de balansare statica cu afisaj pentru a asigura buna functionare si inalta  ...