Șemineul poate fi montat nu doar în case, ci și în apartamente

Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA a încheiat montarea unui șemineu într-un bloc cu 15 etaje. Aceasta este o dovadă a faptului că un șemineu poate fi montat cu ușurință și exploatat nu doar în case, ci și în blocuri, creând o atmosferă de confort pentru proprietarii apartamentelor.

Experții din cadrul Centrului TERMIKA sunt unicii de pe piața din Republica Moldova, care folosesc în calitate de material izolant, la construcția șemineelor și montarea coșurilor de fum, plăci din vermiculită, asigurând astfel recuperarea căldurii (transmisia parțială a temperaturii din partea interioară a șemineului în încăpere). Vermiculita este un material natural, 100% ecologic, fiind un izolator minunat, care nu arde și nu este toxic.

Însuși procesul montării șemineului nu este unul dificil, însă necesită totuși anumite abilități. De aceea am structurat pentru Dvs. etapele procesului de montare a acestuia.

Etapa 1: Pregătirea podelei și pereților

Șemineul trebuie să fie amplasat neapărat pe o suprafață tare și rezistentă la căldură, întrucât supraîncălzirea suprafeței date duce, în timp, la scăderea durabilității sale până la un nivel periculos. Pentru crearea unei baze rezistente la căldură, se va tăia din podea suprafața inflamabilă și se va face o fundație, prin turnarea unei șape din ciment.

Etapa a 2-a: Montarea camerei de încălzire

Camera de încălzire a șemineului se va monta pe un piedestal special din metal. Se va calcula o anumită distanță de la perete până la camera de încălzire și se va izola peretele posterior.

Etapa a 3-a: Montarea și conectarea coșului de fum la șemineu

Dacă ați instalat deja camera de încălzire pe fundație, puteți trece la montarea coșului de fum. Procesul dat începe prin conectarea camerei de încălzire la coșul de fum existent, cu ajutorul coșului de fum din oțel seria STS, cu grosimea de 2 mm, rezistent la temperaturi de până la 650°C (standarde germane de securitate).


Etapa a 4-a. Crearea structurii individuale a șemineului

Structura șemineului este creată din vermiculită – material termorezistent, care face față temperaturilor de până la 1000 °C și are proprietatea de a transmite parțial temperatura din partea interioară a șemineului în încăpere, asigurând astfel recuperarea a 3-4 kW de căldură, crescând funcționalitatea șemineului și reducând costurile pentru încălzire.


Etapa a 5-a: Verificarea funcționării corecte a șemineului

În procesul de verificare a funcționării șemineului este necesar să verificați funcționarea corectă, montarea corectă, modul de alimentare cu aer a camerei de încălzire și tirajul coșului de fum.

Etapa a 6-a: Placarea șemineului


Șemineul este placat, de obicei, cu marmură, piatră naturală, granit, piatră artificială, în funcție de preferințele clientului.

Видео

        Un șemineu pe lemne , montat în casă, servește nu numai ca un element de decor, ci și ca sursă de căldură pentru...
Centrul TERMIKA in parteneriat cu Moretti Fire vrea sa va prezinte un produs  Italian din gama Premium o soba pe lemne in Moldova ....
Necesarul de ventilatie controlata a locuintei de mult timp este tot mai actual la noi in Moldova. Motivul fiind: diferite probleme cu care se...
Va  dori o clima favorabila in orice perioada a anului ? Centrul TERMIKA vine cu Implementarea soluțiilor complexe de proiectare ce a...
Cine nu si doreste un sistem de ventilare performant in casa, care va aduce aer proaspat tot anul, va scoate mirosul si aerul poluat din interior...